Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για το Κολυμβητήριο

Τι δήλωσαν και τι υποσχέσεις έλαβαν από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές

ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ



Παρουσία των αθλητών, των γονεών και των υπολοίπων χρηστών του Κολυμβητηρίου Ξάνθης ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Τετάρτης. Νωρίτερα οι κολυμβητικοί σύλλογοι της Ξάνθης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το Δημαρχείο Ξάνθης και αντιπροσωπεία τους εισήλθε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου Ξάνθης.

Το λόγο πήραν οι εκπρόσωποί τους με τον Πρόεδρο του Ποσειδώνα Γ. Κόκκινο να ζητά ακριβή ημερομηνία για το πότε θα ανοίξει το Κολυμβητήριο – με βάση την υπόσχεση του Δημάρχου- και την Σοφία Συμεωνίδου από τον ΚΟΞ να ζητά από το Δήμαρχο τον ακριβή λόγο που παραμένει κλειστό ενώ όλοι επεσήμαναν ότι τα υπόλοιπα Κολυμβητήρια στην περιοχή παραμένουν ανοιχτά. Τέλος η Μαρία Κουτσαρίκα, εκπρόσωπος γονέων ζήτησε, τουλάχιστον, να λειτουργήσει έστω μέχρι τις 31 Μαΐου για χάρη των παιδιών, αλλά σύντομα.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος που παραμένει Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού ανέφερε το πρόβλημα με την προμήθεια πετρελαίου και ότι προσεχώς θα γίνει τρίτος – επαναληπτικός- διαγωνισμός και, μετά από αυτόν θα μπορέσει ο Δήμος να προμηθευτεί πετρέλαιο από άλλους προμηθευτές με απευθείας ανάθεση καθώς ο υπάρχων έχει μεγάλες οφειλές και δεν προμηθεύει με πετρέλαιο.


Χ. Πούλιος: Προτάσεις υπάρχουν

Ο Χρήστος Πούλιος, η παράταξη του οποίου είχε καταθέσει ερώτηση προ ημερησίας διάταξης για το θέμα, ανέφερε ότι ο Δήμος δεν έχει ενεργοποιήσει το όργανο κοινωνικής πολιτικής που έχει προτείνει ο ίδιος και επικεντρώθηκε στο ενεργειακό ζήτημα. «Προτάσεις υπάρχουν και προς την πλευρά τη δική σας αλλά και προς του Συλλόγους ώστε να υπάρχει ανταποδοτικότητα.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Δημήτρης Μπένης (που υπήρξε Πρόεδρος του ΚΟΞ) συμφώνησε με το Χρήστο Πούλιο για την ανάγκη να πάψει να είναι ενεργοβόρο. Ο Γιάννης Τσελεγγελίδης είπε ότι η λύση είναι να αξιοποιηθούν οι γεωτρήσεις της Ποταμιάς για τη θέρμανση ενώ ο Μανώλης Φανουράκης είπε πως και οι σύλλογοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Ο Θανάσης Ξυνίδης σημείωσε ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό ότι έρχεται και θυμήθηκε ότι όταν συζητήθηκε ο Προυπολογισμός του Αθλητικού Οργανισμού δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του Νίκου Παπαδόπουλου και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο θα επεκταθεί το πρόβλημα σε όλα τα γήπεδα του Δήμου.

Ο Νίκος Ανταμπούφης συμφώνησε ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα αλλά ο Δήμαρχος πριν από μερικούς μήνες αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, καθώς ήταν σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος. Ο Γιώργος Κολλάρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΔΠΘ μπορεί να προβεί σε μελέτες δωρεάν και ζήτησε :Ευθύνες στη δημοτικήα ρχή γιατί δέχτηκε να πάρει αρμοδιότητες-όπως συνέβη με τα παιδιά του- ο Δήμος να παράσχει δωρεάν προγράμμα για το κοινό.


Δήμαρχος Ξάνθης: Σε λίγες μέρες θα ανοίξει

Απαντώντας συνολικά ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο Δήμος πριν από 5 χρόνια δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της κρίσης που ήρθε, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε λίγες μέρες θα ανοίξει και θα διατηρηθεί ανοιχτό μέχρι το Μάιο. Ζήτησε παράλληλα, να υπάρξει ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα ώστε να προωθηθεί στην κυβέρνηση.

Στο περιθώριο της παρουσίας τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων έκαναν γνωστές συναντήσεις τους με βουλευτές της Ξάνθης και , ειδικότερα με τον Αν. Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη και μετέφεραν την άποψή του ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ενοχληθεί από το Δήμο για το πρόβλημα της πισίνας, δηλώνοντας πρόθυμος να ενεργήσει

 
Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/