Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οσα είπε ο Γ. Παπανδρέου για τα θέματα της Θράκης

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός για μειονότητα, μετανάστες, φράχτη, ΕΝΚΛΩ αλλά και την οικονομική συγκυρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 20:32 Διαχειριστης . .3 ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ έφτασε στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χρειάστηκε να εισέλθει στο χώρο του ξενοδοχείου από άλλη είσοδο, κι όχι από την κεντρική, όπου τον περίμεναν αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ. Μιλώντας μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως θα μπορούσε και ο ίδιος να βρίσκεται έξω μαζί με τους διαδηλωτές σημειώνοντας ωστόσο πως "αυτό δεν αρκεί και δεν συμβάλει στη λύση".

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε φτάσει στην Κομοτηνή από τον οικισμό Δημάριο του νομού Ξάνθης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αρμονική συνύπαρξη του μουσουλμανικού και του χριστιανικού στοιχείου, σημειώνοντας πως έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν ακόμη περισσότερα για την ανάπτυξη των περιοχών και την ενίσχυση των δεσμών.

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο μεταναστευτικό, λέγοντας πως για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ενώ επισήμανε για την πρόνοια για τους νόμιμους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο.

Για το θέμα του φράχτη, το οποίο προκάλεσε πολύ θόρυβο, όπως είπε, "δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα ωστόσο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής για το ζήτημα".

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την παράνομη μετανάστευση αλλά και για το θέμα της βίζας που βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ, λέγοντας μάλιστα πως "δεν θα έπρεπε να υπάρχει εδώ ανεργία" καλώντας τις τοπικές και περιφερειακές δυνάμεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να εμπιστευτούν τις δυνατότητές τους και να αποφασίσουν για το μέλλον των περιοχών και των πολιτών τους. Εξήρε το ρόλο της αιρετής περιφέρειας, σημειώνοντας πως είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για να μπει τέλος στο παρασιτικό κράτος και τον πολίτη υπόδουλο.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τονίζοντας πως "έχουμε χρέος να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο", λέγοντας πως "δεν πρέπει να γίνει ο φόβος και η αμάθεια πολιτικό εργαλείο".


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/