Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

H EMY προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ



Απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες και ειδικά από το απόγευμα καθώς, όπως προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αρχίσει κακοκαιρία από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι νοτιάδες, που θα φτάνουν στα πελάγη στα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, από το απόγευμα της Παρασκευής ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά. Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια).


Ειδικά για  τη Θράκη, ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι ενδεχομένως και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ  κατά τόπους θα είναι έντονα.  Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

.