Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Mέχρι αύριο οι υπογραφές για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη!

Και ο άγιος φοβέρα θέλει; Μόλις η Ρωσία απείλησε, κινητοποιήθηκε το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος για να ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ


Ολοκληρώνεται μέχρι αύριο η συλλογή υπογραφών των συναρμόδιων υπουργών για το νομοσχέδιο που αφορά τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ακολουθήσει η κατάθεσή του στη Βουλή.

Αυτό ανέφεραν απόψε κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το μέλλον του έργου. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ακόμη ότι:

-Το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη εγκρίνει τις δύο προκαταρκτικές περιβαλλοντικές μελέτες που έχει υποβάλει η Κοινοπραξία κατασκευής του έργου (για τον αγωγό και τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης των δεξαμενών πετρελαίου).

-Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει την παραμικρή οφειλή στην Κοινοπραξία (υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο συμμετέχει στην Κοινοπραξία με ποσοστό 1 %).

-Σε όλες τις διμερείς συναντήσεις με τη Ρωσική και τη Βουλγαρική πλευρά, το ΥΠΕΚΑ θέτει τα ζητήματα προώθησης και στήριξης του έργου.
 
.