Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ταξίδι στην Φινλανδία ετοιμάζουν τα Χρυσωρυχεία Θράκης


Προσκαλούν τοπικούς παράγοντες και φορείς να πάνε και να δουν το εκεί χρυσωρυχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ



Παρακολουθούμε με λύπη και έκπληξη, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, μία προσπάθεια από θεσμικούς εκπροσώπους και τοπικούς παράγοντες για την διαστρέβλωση της Αλήθειας και την απαξίωση στο σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό θέμα της ανάπτυξης της βιομηχανίας του ορυκτού πλούτου της περιοχής.

Η εταιρεία ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ έχει εδώ και χρόνια μια σταθερή παρουσία στην κοινωνική και οικονομική ζωή τη Αλεξανδρούπολης. Ήμαστε εδώ με υπευθυνότητα απέναντι στον τόπο και στο έργο που επενδύουμε. Κυρίως όμως θέλουμε και επιδιώκουμε το διάλογο με όλους όσους ενδιαφέρονται για την επένδυση και τον τόπο. Τον ουσιαστικό διάλογο με την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Τον απαραίτητο διάλογο με επιστήμονες και ειδικούς. Τον ανοιχτό διάλογο, με ψυχραιμία και με πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωσή για το τι ακριβώς σημαίνει το Έργο Χρυσού στο Πέραμα.

Η εταιρεία είναι πρόθυμη και στην διάθεση των πολιτών, των τοπικών αρχόντων και των μέσων ενημέρωσης να διοργανώσει και να συμμετέχει σε ανοιχτές δημόσιες διαβουλεύσεις. Θεωρούμε Χρέος μας να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες της περιοχής και τους εκπροσώπους τους σχετικά με την εξόρυξη του χρυσού αλλά και τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Για αυτό το λόγο προγραμματίζουμε ταξίδι στην πόλη Kitilla της Φινλανδίας, στην οποία υπάρχει αντίστοιχο μεταλλείο χρυσού, ένα εξαιρετικό παράδειγμα μεταλλευτικής δραστηριότητας σε μια περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση κατά τους Χειμερινούς Μήνες και μεγάλους δείκτες ανάπτυξης.

Προσκαλούμε τους τοπικούς άρχοντες και φορείς να μας συνοδεύσουν στο ταξίδι στην Φιλανδία στις 22-25 Μαρτίου, και ελπίζουμε να ανταποκριθούν στην πρόσκληση μας για να δουν «ιδίοις όμμασι» πώς λειτουργούν τα σύγχρονα μεταλλεία χρυσού, σε χώρες εξαιρετικά ευαίσθητες για την προστασία του Περιβάλλοντος.