Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Εξαγγελίες για τη μειονότητα από Πρωθυπουργό στο Δημάριο

Δεν μίλησε τελικά για κάθετο άξονα, υποσχέθηκε όμως αναβάθμιση της ΕΠΑΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
KAI ΔEITE BINTEO




Χωρίς επίσημη εξαγγελία για την διάνοιξη του Κάθετου Άξονα Ξάνθης – Βουλγαρίας αλλά με σαφείς αναφορές και με εξαγγελία για αναβάθμιση της ΕΠΑΘ ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην περιοχή της Ξάνθης.

Ο Πρωθυπουργός, που μετέβη τελικά οδικώς στην ορεινή περιοχή, παρέτεινε αρκετά την παραμονή του προκειμένου να συναντήσει τοπικούς παράγοντες και κατοίκους της ορεινής Ξάνθης.

Στο Δημάριο, όπου του έγινε θερμή υποδοχή από κοπέλες με μαντήλες, είχε επαφές με τους κατοίκους και άλλους παράγοντες παρουσία του Αν. Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, του Υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη, του βουλευτή Τσετίν Μάντατζη, του Γ.Γ.Α.Δ. Θύμιου Σώκου, του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ουζούν Ιρφάν και του Δημάρχου Μύκης Τσουκάλ Μουσταφά Συζήτησε , μεταξύ άλλων, με κατοίκους για τα προβλήματα, της καθημερινότητας, τα οποία εστιάζονται στην ανεργία, την πτώση του οικοδομικού κλάδου και την αγροτική παραγωγή.


Εξαγγελίες για μειονότητα.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς θα γίνονται και στα τουρκικά ενώ στα ΚΕΠ της Ξάνθης θα ενισχυθεί η παρουσία υπαλλήλων που γνωρίζουν τη γλώσσα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην καθημερινότητα της περιοχής ανέφερε: "Η γραφειοκρατία είναι δυνάστης και των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων" ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκμετάλλευσης της ψήφου:






Με τους μαθητές στο Δημάριο

Ο Πρωθυπουργός συνάντησε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο Δημάριο και συνομίλησε μαζί τους. Ένας γονέας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης ενημέρώνοντάςγια την τάση όλων των γονέων να στέλνουν τα παιδιά τους στην πόλη της Ξάνθης, αντί των οικισμών όπου κατοικού.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε το σημείο εκείνο να εξαγγείλει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εκπαίδευση των μουσουλμάνων όπως και της ΕΠΑΘ, για την οποία σχεδιάζεται η ανωτατοποίησή της και ένταξή της στο ΑΠΘ, ακόμη και μέχρι το Σεπτέμβριο.

Νεαροί κάτοικοι του χωριού διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν πιάνουν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και δεν έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο. Ο Γ. Παπανδρέου τους απάντησε ότι θα δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία για να αποκτήσουν σύνδεση. Aργότερα, έκανε ειδική αναφορά σημειώνοντας ότι σε άλλες χώρες δεν είναι πια πολυτέλεια αλλά δικαίωμα του κάθε πολίτη:






Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/