Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τζάμπα ζήτησε συγγνώμη και παραλίγο να παραιτηθεί ο Ντόλιος!

Θα μας τρελάνουν! Οι δήμοι ήδη εισπράττουν τέλη για τους ημιυπαίθριους



ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΤΟΛΙΟΣ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ


Ένα εικοσιτετράωρο μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε στην κυβέρνηση με την περίφημη εγκύκλιο Ντόλιου που αποσύρθηκε κακήν κακώς, οδήγησε στην δημόσια συγγνώμη του υφυπουργού Εσωτερικών και παραλίγο να προκαλέσει και την αποπομπή του από την κυβέρνηση, αποκαλύπτεται ότι ίσως τελικά να έγινε πολύς θόρυβος για το... τίποτα. Και ο λόγος είναι απλός: όπως έγινε γνωστό, ήδη εδώ και χρόνια αρκετοί δήμοι έχουν εφαρμόσει στην πράξη αυτό που προέβλεπε η εγκύκλιος που αποσύρθηκε.

Όπως αποκάλυψαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» οι δήμαρχοι Σαρωνικού και Π. Φαλήρου, οι ίδιοι οι δήμοι είχαν προχωρήσει σε αυτοψίες και είχαν επιβάλει δημοτικά τέλη για ημιυπαίθριους χώρους αλλά ακόμα και για ακάλυπτους και βεράντες, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας που υπήρχε και αντικαταστάθηκε από τον περσινό νόμο. Φανταστείτε ότι ακόμα και σπίτια με 35 τετραγωνικά πληρώνουν τέλη για 250 επειδή συνυπολογίζονται π.χ. οι κήποι, οι πυλωτές και οι μεγάλες βεράντες τους.

Μάλιστα, το γεγονός ότι με την εγκύκλιο αυτή ουσιαστικά απλά επιβεβαιώνονταν κάτι που ίσχυε στην πράξη το είπε και ο ίδιος ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος σε off the record συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Παπαδάκη, την οποία ωστόσο αποκάλυψε ο δημοσιογράφος. «Μα αυτό που υπέγραψα ισχύει ήδη, τίποτα δεν είναι καινούριο», φέρεται να είπε στον δημοσιογράφο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τελευταίου.

Ωστόσο η εγκύκλιος πάρθηκε ως γνωστόν πίσω, αφού έρχονταν σε αντίθεση με την κυβερνητική δέσμευση ότι όσοι έσπευδαν να πληρώσουν για την τακτοποίησή των ημιυπαίθριων χώρων τους, δεν θα ξαναπλήρωναν τίποτα αναδρομικά αλλά ούτε θα υπολογίζονταν οι τακτοποιημένες εκτάσεις για την πληρωμή αυξημένων δημοτικών τελών. Έτσι όμως δημιουργήθηκε ένα νέο αλαλούμ, αναφορικά με τους δήμους που ήδη εδώ και χρόνια, έχοντας σχετική νομοθετική κάλυψη από το παρελθόν, μετά από δικές τους αυτοψίες επέβαλαν τα σχετικά τέλη.

Αποτέλεσμα; Οι μισοί πολίτες που έχουν ημιυπαίθριους χώρους να πληρώνουν ήδη τέλη και οι άλλοι μισοί να μην πληρώνουν. Όσοι πλήρωναν και έσπευσαν να τους τακτοποιήσουν, βάσει του νόμου θα πρέπει να σταματήσει η πληρωμή τους. Για τους άλλους ουδείς ξέρει τι γίνεται. Αλλά πλέον γεννάται και άλλο ζήτημα, αφού αυτοί που πλήρωναν τόσα χρόνια, σκέφτονται με προσφυγές να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω από τους δήμους, καθώς υποστηρίζουν ότι με τα νέα δεδομένα, παρανόμως τους είχαν ζητηθεί εκείνα τα τέλη. Την ίδια ώρα, δήμοι που δεν είχαν επιβάλει σχετικά τέλη, σκέφτονται να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοψίες για να αυξήσουν με τον τρόπο αυτό τα έσοδά τους.

Μπερδευτήκατε; Εμείς να δείτε! Το απόλυτο αλαλούμ συνεχίζεται...


Πηγή:  http://www.star.gr/