Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συναντήσεις εργασίας του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με Υπουργούς

Τι συζήτησε ο Αρης Γιαννακίδης με Λούκα Κατσέλη, Σκανδαλίδη, Διαμαντίδη, Αποστολάκη και Χριστοφιλοπούλου;

ΔΙΑΒΑΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης με στελέχη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, είχε αρχικά σύσκεψη με τα προεδρεία των Κτηνοτροφικών Συλλόγων από τη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα, παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένας Αποστολάκη, του υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυβερνητικού Εκπρόσωπου, Γιώργου Πεταλωτή και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Γιώργου Ούστογλου. Συμφώνησαν ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα γίνει με βάση και τον πρωτογενή τομέα. Η Υφυπουργός τους υποσχέθηκε ότι η εξισωτική αποζημίωση του 2009 θα δοθεί πριν από το Πάσχα.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννακίδης συναντήθηκε με τον Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων ΑΜ-Θ, παρουσία του Υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη και αντικείμενο ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση των λιμανιών της Περιφέρειας με έργα και παρεμβάσεις της αρμοδιότητάς του, προκειμένου την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Πεταλωτής, καθώς επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ντόλιος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης, η Υφυπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ζητήματα εκπαιδευτικών υποδομών συζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης με την Υφυπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Εύη Χριστοφιλοπούλου παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Με αντικείμενο το «Καλάθι των Προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, στην οποία συμμετείχαν οι Υφυπουργοί Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ευάγγελος Διβάρης. Στη συζήτηση ετέθησαν ζητήματα υποδομών του αγροτικού τομέα καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Τέλος ο Περιφερειάρχης είχε επικοινωνία με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη προκειμένου να προετοιμαστεί η επίσκεψη και οι ουσιαστικές συναντήσεις της με κοινωνικοοικονομικούς φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης Ξάνθης και Έβρου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

.