Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Παπανδρέου σε χωριά της Σαμοθράκης το πρωί

Πριν πετάξει από το νησί, έκανε ένα πέρασμα από το Λάκωμα

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ;



Χωριά της Σαμοθράκης επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της παραμονής του στο ακριτικό νησί.


Ο κ. Παπανδρέου και το υπουργικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει, έκαναν μια στάση στο χωριό Λάκωμα, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με νέους αγρότες και κτηνοτρόφους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους. Ιδιαίτερα οι νέοι του έθεσαν το θέμα της έλλειψης παρουσίας γεωπόνου στο νησί για να τους βοηθάει, ενώ ζήτησαν μεγαλύτερη στήριξη του επαγγέλματός τους από την πολιτεία.

Ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Χανός, αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία της Σαμοθράκης και τόνισε την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην ακριτική Σαμοθράκη ήταν ο Αγροτοοικοτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Καμαριώτισσας «Αξιόκερσα». Ο κ. Παπανδρέου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο των γυναικών και επαίνεσε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν. Σημείωσε επίσης πως ο Συνεταιρισμός θα έχει πάντα την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας και προέτρεψε τα μέλη του να συνεχίσουν την προσπάθεια.

.