Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι διεκδικήσεις των επαγγελματιών της Σαμοθράκης

Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό σε υπόμνημα που του παρέδωσαν αλλά και από το κυβερνητικό κλιμάκιο στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κυβερνητικού κλιμακίου στο νησί μας θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε τις δράσεις του συλλόγου.

Παραδώσαμε στον Πρωθυπουργό κύριο Γεώγιο Α. Παπανδρέου υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο μας αλλά κι εν γένει τη Σαμοθράκη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου συμμετείχε σε άτυπη σύσκεψη στο ξενοδοχείο που κατέλυσε το κυβερνητικό κλιμάκιο, με την συμμετοχή του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κυρίου Γιάννη Διαμαντίδη, του Υφυπουργού εσωτερικών κυρίου Γιώργου Ντόλιου, του κυρίου Νίκου Ζαμπουνίδη και του Δημάρχου Σαμοθράκης κυρίου Γιώργου Χανού. Όπου ο κύριος Γιάννης Γλήνιας είχε την ευκαιρία να τονίσει την ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και με άλλους προορισμούς, ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης γραμμών που φτάνουν στη Λήμνο ως την Σαμοθράκη εάν υπάρχουν κατάλληλα πλοία τα οποία θα μπορούν να προσεγγίζουν το λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Επίσης ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κατέθεσε μια εναλλακτική πρόταση εκ μέρους του πλοιοκτήτη κυρίου Μανούση, ο οποίος θα μπορούσε να αποσύρει το πλόιο ΣΑΟΣ ΙΙ από την επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και την αντικατάσταση του με άλλο πλοίο, ώστε το ΣΑΟΣ ΙΙ να διεκδικήσει επιδότηση για μία τουλάχιστον φορά την εβδομάδα στο δρομολόγιο Λαύριο – Λήμνο – Σαμοθράκη – Καβάλα με επιστροφή και τις υπόλοιπες μέρες να εκτελεί επικουρικά δρομολόγια στην τωρινή γραμμή του. Στην πρόταση αυτή ο Υπουργός κύριος Διαμαντίδης έδειξε ενδιαφέρον. Μέλη του Δ. Σ. επικοινώνησαν με τον κύριο Μανούση, ώστε να διασταυρώσουμε αν ισχύει η πρόταση αυτή, ο οποίος μας το διαβεβαίωσε και μάλιστα μας ενημέρωσε πως ο Υπουργός είχε ήδη επικοινωνήσει μαζί του και του ζήτησε να υποβάλλει εγγράφως την πρόταση αυτή στο Υπουργείο για να εξεταστεί.

Όσον αφορά το φλέγον θέμα της ασφάλισης του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) μας ενημέρωσε η βουλευτής Έβρου κυρία Όλγα Ρενταρή, πως η ίδια χειρίζεται το θέμα εφόσον συμμετέχει στην διαρκής επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής και μας δήλωσε ότι πιστεύει πως σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη. Εμείς παρά ταύτα τη Δευτέρα θα κοινοποιήσουμε το υπόμνημα που παραδώσαμε στον Πρωθυπουργό στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η επίσκεψη αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα για τη Σαμοθράκη θα έχει.

Για το Δ. Σ.

o πρόεδρος                       ο γραμματέας
Ιωάννης Γλήνιας              Ειρηναίος Παπαντίδης