Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Προθεσμία στη Βουλγαρία να εξοφλήσει για τον αγωγό

Μέχρι τότε η εταιρεία για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μπαίνει σε καθεστώς “εν υπνώσει”

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ;


Προθεσμία έως τις 20 Μαρτίου πήρε η Βουλγαρία για να εξοφλήσει το χρέος των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ προς τη διεθνή εταιρεία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

"Αν η βουλγαρική πλευρά δεν καταβάλει το χρέος της και δεν εγκρίνει τη βελτιωμένη έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τότε θα αποφασιστεί να περάσει η εταιρεία σε καθεστώς “εν υπνώσει”, δηλαδή θα παραμείνει μόνο το κεντρικό γραφείο στο Άμστερνταμ με έναν υπάλληλο", δήλωσε ο αντιπρόεδρο της ρωσικής συντονίστριας εταιρείας του έργου, Transneft.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των μετόχων η Βουλγαρία επέδειξε θετική στάση και υπήρχε "αισθητή βελτίωση" των θέσεων της.

Η Βουλγαρία δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην εταιρεία έως τις 15 Δεκεμβρίου 2010, ως όφειλε, παγώνοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή της στο έργο. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπόρισοφ, έχει δηλώσει ότι η Βουλγαρία θα αποχωρήσει από το έργο, αν η περιβαλλοντική μελέτη δείξει ότι θα έχει επιπτώσεις στην περιοχή. Προχθές, Ρωσική εφημερίδα έγραψε ότι η Ρωσία θα δώσε τέλος στα σχέδια κατασκευής του αγωγού, ρεπορτάζ που διαψεύστηκε.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας υιοθετήθηκαν οι προτάσεις της Ρωσίας για περιορισμό του προσωπικού και των ενοικίων. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 2 Ιουνίου.


Πηγή:  http://www.enet.gr/