Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δεν μπορεί να προσγειωθεί το ελικόπτερο του Παπανδρέου στην ορεινή Ξάνθη

Αναγκάζεται να κινείται οδικώς

Ποιος τους... «γκαντέμιασε»;

ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;




Πίσω πηγαίνει το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου στην Θράκη, καθώς όλα τα είχαν προγραμματίσει οι επιτελείς του πρωθυπουργού, αλλά δεν προέβλεψαν τα τερτίπια του καιρού.

Το ελικόπτερο που επρόκειτο το πρωί να μεταφέρει τον Πρωθυπουργό από το νησί της Σαμοθράκης στην ορεινή Ξάνθη δεν μπορούσε να προσγειωθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, υπάρχει βροχή και (κυρίως) πυκνή ομίχλη. Το αποτέλεσμα ήταν ο πιλότος να το κατευθύνει στο ελικοδρόμιο της πόλης της Ξάνθης.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, πηγαίνει πίσω το πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου στην Θράκη. Κανονικά επρόκειτο να επισκεφθεί στις 11.00 το πρωί το μειονοτικό χωριό Δημάριο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο οποίο κατοικούν όλοι κι όλοι 650 κάτοικοι που ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τα καπνά. Με τα νέα δεδομένα, για να μπορέσει να τους επισκεφθεί πρέπει να πάει οδικώς από την Ξάνθη, μια διαδρομή που θα απαιτήσει τουλάχιστον μία ώρα.

Ο κ. Παπανδρέου είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το σχολείο στο Δημάριο και ακολούθως θα πάει στο καφενείο του χωριού, όπου θα έχει συζήτηση με τους κατοίκους. μετά, βάσει προγράμματος, επρόκειτο να φύγει με το ελικόπτερο για να βρίσκεται στις 2.00 το μεσημέρι στην συνεδρίαση του διευρυμένου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή. Ωστόσο ούτε αυτή πρόκειται να ξεκινήσει στην ώρα της.

Ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να επιστρέψει από το Δημάριο οδικώς πίσω στην Ξάνθη και από εκεί, να πάει στην Κομοτηνή (χωρίς να είναι γνωστό αν η απόσταση αυτή θα διανυθεί με το ελικόπτερο ή πιθανότατα και πάλι οδικώς, αφού πλέον η απόσταση των δύο πόλεων είναι εξαιρετικά μικρή χάρη στην Εγνατία Οδό).

.