Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Στάζει ακόμα αίμα ο κόμβος στους Ψαθάδες


Πάνδημη η συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, με μπροστάρη τον μητροπολίτη  Διδυμοτείχου

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Με μπροστάρη τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνό, φορείς και απλοί πολίτες από όλο σχεδόν τον Έβρο, στάθηκαν κοντά στο φονικό σημείο του κόμβου Ψαθάδων εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για την εγκληματική αδιαφορία που συντελείται τα τελευταία χρόνια αφαιρώντας την ζωή ανυποψίαστων οδηγών- συμπολιτών μας, σκορπώντας θλίψη και οργή.

Στον χειρότερο, όπως αναφέρθηκε ,από τους πέντε κάθετους οδικούς άξονες που έχει η χώρα μας, ο οποίος ξεκίνησε πρώτος και όπως όλα δείχνουν θα παραδοθεί τελευταίος, υπάρχουν σημεία καρμανιόλες, όπως της παράκαμψης Ψαθάδων και εργολαβικές εταιρείες (ΒΙΟΤΕΡ) που κηρύσσονται έκπτωτες, αφού από το 2006, δέκα(10) άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και σαράντα(40) τραυματίσθηκαν σε 92τροχαία δυστυχήματα λόγω της κακοτεχνίας του οδοστρώματος.

«Να είστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα και αν χρειασθεί να κλείσετε πάλι τον δρόμο ώστε να έχουμε σύντομη εξέλιξη στο έργο,» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γ Ούστογλου μεταφέροντας και το προσωπικό ενδιαφέρον του κ.Γιαννακίδη.

«Δεν ανεχόμαστε να χαθούν κι άλλες ζωές», επισήμανε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσιουρίδης προσθέτοντας ότι «ανάπτυξη δεν γίνεται εξαγγέλλοντας μέτρα για την κοινωνική εργασία σε έναν τόπο χωρίς οδικό δίκτυο,» βρίσκοντας παράλληλα αφορμή να αναφερθεί σε πάγια αναπτυξιακά αιτήματα της περιοχής.

«Θέλουμε να αγωνισθούμε μαζί σας για τον δίκαιο αγώνα σας σε ένα αίτημα συνολικό. Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ορεστιάδας είμαστε αλληλέγγυοι,» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας κ. Β. Μαρασλής.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου Χρ.Τοκαμάνης παρομοίασε την κινητοποίηση με αυτή του πεδίου Βολής Λαβάρων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν σταμάτησε το Πεδίο Βολής θα σταματήσει και η κατάσταση του δρόμου εδώ, αφού συνηθίζεται λίγο πριν από κάθε κινητοποίηση αρμόδιος Υπουργός να στέλνει μήνυμα στο οποίο υπόσχεται τη σύντομη επίλυση του αιτήματος. Ότι έγινε τότε, πριν από δύο χρόνια γίνεται και σήμερα» τόνισε, «εκτός αυτού στην περιοχή μου τα Λάβαρα κάθε φορά που γίνεται πλημμύρα οι κύριοι της εταιρείας τρίβουν τα χέρια τους γιατί θα πάρουν 2 χρόνια παράταση στο έργο και δεν ξέρουμε μέχρι που έχει φθάσει αυτή η παράταση.»

Ο Στ. Σιναπίδης δημοτικός σύμβουλος αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Διδυμοτείχου,επισήμανε το γεγονός ότι «οι κάτοικοι της περιοχής μας έπαψαν να είναι πλέον αφελείς και ότι αν χρειασθεί θα γίνουμε οι Απάτσι του Έβρου» δυσανασχετώντας για την διέλευση οχημάτων από παράπλευρο δρόμο έτσι ώστε η κινητοποίηση να μην έχει τον αντίκτυπο που θα έπρεπε.

Ένα μήνα προθεσμία ώστε να σηματοδοτηθεί σωστά η παράκαμψη και αμέσως μετά να δοθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου πρότεινε ο κ.Χρήστος Τοκαμάνης πρώην Δήμαρχος Διδυμοτείχου και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, έτσι ώστε αν κάτι δεν επιτευχθεί να ξεκινήσουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Ζήτησε ακόμη την εκ νέου χάραξη του δρόμου αφού αντί για 4 λωρίδες που θα έπρεπε να έχει, υπάρχουν μόνο δύο. «Ένας κάθετος άξονας με την μεγαλύτερη κυκλοφορία που όμως είναι ο χειρότερος και από τους 5 που υπάρχουν σε όλη τη χώρα,»κατέληξε.

Τον λόγο πήραν στην συνέχεια ο κ.Στ.Γκατζίδης εκ μέρουςτου Κ.Κ.Ε Β.Έβρου ο Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου κ.Χ.Κουσινίδης , ο Πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ορεστιάδας κ.Θανάσης Κυρκούσης, ενώ εκπρόσωπος του μαθητικού κόσμου της περιοχής διάβασε ανοιχτή επιστολή- ψήφισμα προς κάθε φίλο οδηγό.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε τρισάγιο στην μνήμη όσων έχασαν την ζωή τους στο φονικό σημείο του κόμβου.


Πηγή:    http://www.telegramm.gr/