Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Χειροτονήθηκε από τον Βαρθολομαίο νέος Μητροπολίτης για την Ανατολική Θράκη

Η Μητρόπολη Καλλιουπόλεως σύμφωνα με τον Πατριάρχη δεν διαθέτει «ούτε ποίμνιο αλλά ούτε και ναούς», αν και «η φλόγα της Ρωμιοσύνης δεν θα σβήσει»
                        ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ
                        ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ;


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εόρτασαν στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, οι μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών και δεκάδες προσκυνητές.


Ταυτόχρονα ο Οικουμενικός Πατριάρχης και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου χειροτόνησαν τον νέο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο ο οποίος επί χρόνια υπήρξε στενός συνεργάτης του κ.κ. Βαρθολομαίου και υπηρετεί ως πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του ο κ.κ. Βαρθολομαίος εξήρε την προσφορά του κ. Στεφάνου στον Οικουμενικό θρόνο ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορία της Μητρόπολης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου στην περιοχή της Θράκης η οποία μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών δεν διαθέτει, όπως επισήμανε «ούτε ποίμνιο αλλά ουτε και ναούς».

Ο Μητροπολίτης θα συμπάσχει με το μικρό ποίμνιο της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε:« Η φλόγα της ρωμιοσύνης δεν θα σβήσει. Θα παραμείνει. Θα αντέξει».

.