Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

O Αχμέτ Χατζηοσμάν ως ..αρχηγός κράτους

ΓΙΑΤΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ
ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ "ΑΝΤΙ"



Η κυβέρνηση έκανε πως δεν άκουσε τα όσα προκλητικά δήλωσε ο Νταβούτογλου στη Θράκη, (περί τουρκικής γλώσσας και εθνικότητας της μειονότητας) περιμένοντας υπομονετικά να ολοκληρώσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών την επίσκεψή του.

Συνεχίζει να προκαλεί όμως, ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αγνοώντας επιδεικτικά τις συστάσεις που του είχαν γίνει από το κόμμα του.

Η Ιπποκράτους του είχε ξεκαθαρίσει από καιρό ότι δεν επιθυμούσε να ηγηθεί του άτυπου ηγετικού οργάνου της μειονότητας – της περίφημης Συμβουλευτικής Επιτροπής*. Αρχικά προσπάθησε να ισορροπήσει ανάμεσα στις πιέσεις του Τουρκικού Προξενείου και των «προυχόντων» της μειονότητας που τον ήθελαν στη θέση του προέδρου και στις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ που το θεωρούσε ασυμβίβαστο (καθώς όσοι αναλαμβάνουν αυτή τη θέση συνομιλούν με την Τουρκία ως «μητέρα πατρίδα» κτλ). Τελικά υπέκυψε στις πιέσεις των πρώτων και δεν έμεινε μόνο εκεί.

Εδώ και λίγο καιρό συναντιέται κατόπιν, αιτημάτων του, με ….πρέσβεις χωρών , λες και είναι αρχηγός κράτους. Ποζάρει στο φακό βγάζοντας φωτογραφίες μαζί τους και στη συνέχεια βγάζει και ανακοινώσεις τις οποίες στέλνει στα μειονοτικά ΜΜΕ και όχι μόνο. Όταν πληροφορήθηκε δε, ότι στην Ιπποκράτους βγάζουν αφρούς, ο παμπόνηρος Χατζηοσμάν (στη Ροδόπη είναι πασίγνωστος ως πονηρός και καταφερτζής «Μαυρογιαλούρος» ) είπε την καταπληκτική δικαιολογία ότι συναντιέται μαζί τους για να προωθήσει τα καπνά της περιοχής του!

*Κύριο όργανό της μειονότητας είναι η «Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή Δυτικής Θράκης» που συγκαλείται τακτικά και αποτελείται από την ελίτ της μειονότητας. Στην Συμβουλευτική Επιτροπή συμμετέχουν οι μουφτήδες, οι βουλευτές, οι πρώην βουλευτές, οι δήμαρχοι τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι πρόεδροι συλλόγων. Τα μέλη της ηγεσίας της αποκαλούν την Τουρκία «Μητέρα πατρίδα» και διατηρούν ανοιχτή γραμμή με το τουρκικό προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.


Πηγή:  http://www.antinews.gr/