Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μπήκαν από την Θράκη αλλά... απελάθηκαν

78 παράνομοι μετανάστες εστάλησαν πίσω στον Άγιο Δομίνικο, ως μήνυμα σε όσους βρίσκονται από την άλλη πλευρά του Έβρου και σκοπεύουν να περάσουν απέναντι
Αλλά για την ασφαλή τους μεταφορά εκεί, τους συνόδευσαν 141 αστυνομικοί
(με τον λογαριασμό φυσικά να βαρύνει τον έλληνα πολίτη)
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Με τυμπανοκρουσίες ανακοινώθηκε χθες η απέλαση 78 Δομινικανών που επιβιβάστηκαν σε ναυλωμένη πτήση κόστους περίπου μισού εκατ. ευρώ.

Η βραχυχρόνια διαδικασία με χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού ταμείου επιστροφών θέλουν φαίνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ακουστεί πέραν του Εβρου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών περιμένουν ακόμη μερικές εκατοντάδες μετανάστες από την Καραϊβική για να περάσουν απέναντι.

Ολοι οι απελαθέντες μπήκαν στην Ελλάδα από τη Θράκη, από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο.

Τους αλλοδαπούς συνόδευσαν 141 αστυνομικοί, αριθμός ο οποίος καθορίστηκε σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και τις διαδικασίες ασφαλούς μεταφοράς των επαναπατρισθέντων, σε συνδυασμό με την ανάλυση κινδύνου και τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια της πτήσης. Την αποστολή συνόδευαν επίσης ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια, του Υγειονομικού της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο εξάμηνο έχουν επιστραφεί στις χώρες τους μέσω πτήσεων 185 συνολικά αλλοδαποί. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2010 επιστράφηκαν 22 υπήκοοι Νιγηρίας, τον Οκτώβριο του 2010, 46 υπήκοοι Πακιστάν, τον Νοέμβριο του 2010, 44 υπήκοοι Πακιστάν, 49 υπήκοοι Νιγηρίας και 20 υπήκοοι Αφγανιστάν, ενώ τον Δεκέμβριο τέσσερις υπήκοοι Συρίας. Για το 12ωρο ταξίδι στον Αγιο Δομίνικο, δίπλα στην Κούβα, οι εθελοντές ως επί το πλείστον αστυνομικοί θα αποζημιωθούν με περίπου 60 ευρώ έκαστος.

Οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν με ποιο τρόπο άνθρωποι από την Καραϊβική βρίσκονται τόσο εύκολα στο τουρκικό έδαφος για να περάσουν από κει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Πηγή:  http://www.enet.gr/