Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το όραμα του Αχμέτ Νταβούτογλου για μια ενιαία Θράκη

Ονειρεύεται ενωμένη μια περιοχή από την Αδριανούπολη και την Φιλιππούπολη ως τηνς Κομοτηνή, την Ξάνθη και τη... Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ



Οι περιοχές της Ροδόπης και της Θράκης (σ.σ. της Ανατολικής) θα αποτελέσουν πάλι μια ενότητα. Παλιότερα η Αδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί . Πάλι έτσι θα γίνουν...».

Το απόσπασμα αυτό από το μήνυμα που έστειλε από τη Θράκη ο Α. Νταβούτογλου αποτυπώνει τον στόχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα ως όχημα για επέκταση της τουρκικής επιρροής στην περιοχή.

Αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις του Δ. Δρούτσα ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπει ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της, ο κ. Νταβούτογλου πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή και... ορμητική περιοδεία στη Θράκη και τη Μακεδονία, βάζοντας υποθήκες για το μέλλον.

Οι σταθμοί του: Αρριανα, Κομοτηνή, Εχινος, Καβάλα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής», Ψευδομουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης, «Τουρκική Ενωση Ξάνθης», Ιμαρέτ και μουσουλμανικά μνημεία της Καβάλας, Θεσσαλονίκη και στο σπίτι του Κεμάλ.

Με τους δύο μειονοτικούς βουλευτές Α. Χατζηοσμάν και Τ. Ματατζή, στην ηγεσία πλέον της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δ. Θράκης» και τους ψευδομουφτήδες στην υποδοχή, ο κ. Νταβούτογλου έστειλε σαφές μήνυμα: όχι αφομοίωση, διατήρηση της ταυτότητας και διεκδίκηση των «δικαιωμάτων» τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες.

Παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές διεργασίες της μειονότητας ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τους κάλεσε να διασφαλίσουν την «ενότητά» τους υποσχόμενος ότι «το μήνυμα των 73 εκατομμυρίων αδελφών τους από την Τουρκία είναι ότι πάντοτε θα στέκονται δίπλα τους, στην υπεράσπιση της πολιτιστικής ταυτότητάς τους».


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/