Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Στη Ροδόπη ένα από τα 5 νέα τμήματα μεταγωγών δικαστηρίων

Θα καλυφθούν έτσι τα κενά και και θα διορθωθούν οι δυσλειτουργίες στο δίκτυο μεταφοράς κρατουμένων σε πανελλαδικό επίπεδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στην ίδρυση 5 νέων τμημάτων μεταγωγών δικαστηρίων προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να καλυφθούν κενά και δυσλειτουργίες στο δίκτυο μεταφοράς κρατουμένων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι νέες υπηρεσίες πρόκειται να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν στις αστυνομικές έδρες των νομών, Ροδόπης, Κοζάνης, Φθιώτιδας, Μεσσηνίας και Ηρακλείου, στις πόλεις δηλαδή της Κομοτηνής, της Κοζάνης, της Λαμίας, της Καλαμάτας και του Ηρακλείου, απ’ όπου και θα λάβουν τις ονομασίες τους και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα είναι ισότιμα με ΑΤ.

Όπως και οι αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες, θα διαρθρώνονται σε Γραφεία Μεταγωγών Κρατουμένων και Τάξης Δικαστηρίων με αρμοδιότητα την ασφαλή μεταγωγή των κρατουμένων από και προς τα καταστήματα κράτησης, σε δικαστήρια και θεραπευτικά ιδρύματα και σε Γραφεία Γραμματείας.

Ο προϋπολογισμός για τη σύσταση και λειτουργία τους για το 2011 υπολογίζεται σε 835.000 ευρώ, ενώ για το 2012 στα 361.000 ευρώ.

.