Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Γιατί τρέχει και δεν φτάνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης;

Ξεκίνησε μυστικές συναντήσεις σε σπίτι κομματικώων φίλων στην Ροδόπη, άρχισε τα παζαρέματα με στελέχη άλλων χώρων ενώ αποκλείστηκε η πιθανότητα μετακίνησής του στα ψηφοδέλτια της Αθήνας
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μπαράζ εμφανίσεων και συναντήσεων πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα είχε μια τελική επαφή με τον πρόεδρο και τους επιτελείς του κόμματος που έχουν την ευθύνη της κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών, για το θέμα της πιθανής μετακίνηση του στο Υπόλοιπο Αττικής.

Σε αυτές τις συναντήσεις ξεκαθαρίστηκε, ότι τελικά οι αντιδράσεις στο πρόσωπο του Ευριπίδη από βουλευτές της ΝΔ στο Υπόλοιπο Αττικής και κυρίως του Καραμανλικού Γιώργου Βλάχου, αλλά και των Σαμαρικών υποψηφίων Λιβαδά, Γάκη και Αγιάσογλου, είναι ανυπέρβλητες και ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια τέτοια μετακίνηση. Έτσι ο Ευριπίδης ενημερώθηκε ότι θα παραμείνει στον νομό Ροδόπης.



Επιπλέον διαφαίνεται ως πολύ πιθανό αντίπαλός του να είναι ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο οποίος παραιτήθηκε από τον Πολιτικό Σχεδιασμό και συζητά όλα τα ενδεχόμενα. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο επιτελείο του Ευριπίδη και άρχισαν οι πρώτες εξορμήσεις. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις σε σπίτια φίλων και υποστηρικτών του βουλευτή.

Σε μια τέτοια στο Νέο Σιδηροχώρι (σε σπίτι στρατιωτικών) ο Στυλιανίδης αντιμετώπισε έντονα παράπονα και γκρίνια. Προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα χρησιμοποίησε την παλιά τακτική των πολιτικών που δεν είναι άλλη από το τάξιμο. Υποσχέθηκε προσλήψεις και μεταθέσεις στους παραβρισκόμενους, ο οποίοι δεν έδειξαν όμως να ικανοποιούνται.

Σχόλια προκάλεσε και στους κόλπους των στρατιωτικών το γεγονός, ότι χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληροι μήνες για να επισκεφθεί τον νέο Ταξίαρχο που απέχει μόλις λίγα μέτρα από το γραφείο του.

Παράλληλα έκανε και πριβέ συναντήσεις. Πρώτος στην λίστα του ο Χρήστος Μέτιος, γνωστός για την σχέση του με την Ντόρα Μπακογιάννη. Στην συνάντησή τους ο Ευριπίδης Στυλιανίδης του ζήτησε στήριξη με αντάλλαγμα την υποψηφιότητα του Μέτιου για τον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Κομοτηνής στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μέτιος δεν απάντησε αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις του πολιτικές και προσωπικές με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Το περασμένο σαββατοκύριακο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εμφανίστηκε στην κοπή πίτας των Καππαδόκων και μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών της ΝΟΔΕ που όμως δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία από άποψη κόσμου.

Κάποιοι συνεργάτες διατυπώνουν επιφυλάξεις, ότι ξεκίνησαν πολύ νωρίς μέσα σε άσχημο για τους πολιτικούς κλίμα και ότι εάν οι εκλογές γίνουν αργότερα από το Μάρτιο όλη αυτή η προσπάθεια θα πάει χαμένη.

Από την άλλη ο Στυλιανίδης θέλει να κερδίσει χρόνο μέχρι να οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια. Λέει κα ξαναλέει στους φίλους του ότι οι βουλευτές της επαρχίας αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα εκλογής σε σύγκριση με αυτούς της Αθήνας και Θεσσαλονίκης γιατί η προσδοκία της ανανέωσης είναι πιθανό να εκδηλωθεί εντονότερα στην περιφέρεια, όπου ο κόσμος έχει περισσότερα προβλήματα και βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης.
 
 
Πηγή:  http://piazzadelpopolo.blogspot.com/