Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Διαμαρτυρίες για τα καύσιμα στη Βουλγαρία

Ξεπέρασε η βενζίνη το ένα ευρώ, ποσό που φαντάζει φθηνό για τα ελληνικά δεδομένα αλλά είναι πανάκριβο για αυτά των γειτόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την στιγμή που οι τιμές της βενζίνης στον Έβρο έχουν τραβήξει την ανηφόρα, και που πολλοί βορειοεβρίτες επισκέπτονται τη Βουλγαρία για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους, οι γείτονές μας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις υψηλές -για τα δικά τους οικονομικά δεδομένα- τιμές των καυσίμων.


Έτσι, νέες διαδηλώσεις πραγματοποιούν σε ολόκληρη τη Βουλγαρία οι πολίτες, που διαμαρτύρονται ότι οι τιμές των καυσίμων είναι αδικαιολόγητα υψηλές και βασίζονται στην αθέμιτη συμπεριφορά των εταιριών.


Κύρια αιτήματα των διαδηλωτών αποτελούν η τιμή του ευρέως χρησιμοποιημένου τύπου βενζίνης Α 95 να σταθεροποιηθεί στα 2 λέβα ανά λίτρο (1,04 ευρώ/λίτρο) και οι τιμές των καυσίμων να διαμορφώνονται με διαφανή τρόπο.

Στη Σόφια, οι οδηγοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας οδηγούν με πολύ χαμηλές ταχύτητες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και θα συγκεντρωθούν γύρω από τον καθεδρικό ναό Αλεξάντερ Νέφσκι, όπου σχεδιάζουν να σταθμεύσουν τα οχήματά τους για να αποκλείσουν την κυκλοφορία, σύμφωνα με το "Sofia News Agency". Οι νέες διαδηλώσεις οργανώνονται από κοινού με την Ένωση Μεταφορικών Εταιριών.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις τιμές των καυσίμων πραγματοποιήθηκαν στις 14 και 27 Μαρτίου και στις 3 και 16 Απριλίου, με αποκλεισμούς δρόμων και εισόδων πρατηρίων υγρών καυσίμων.


Πηγή:   http://www.telegramm.gr/