Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Συνάντηση αδιόριστων εκπαιδευτικών με τον Ντόλιο

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ);

Διοριστέοι και αδιόριστοι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Σταδίου, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχουν διοριστεί από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ορισμένοι από αυτούς είναι διοριστέοι, καθώς πέρασαν επιτυχώς το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ άλλοι δουλεύουν ως ωρομίσθιοι μέχρι και 24 μήνες ενώ είχαν λάβει δέσμευση για τη μονιμοποίησή τους από το υπουργείο Παιδείας.

Ενώ τα κενά στα σχολεία είναι τεράστια, πέρυσι έγιναν περίπου 11.000 συνταξιοδοτήσεις και μόλις 2.800 προσλήψεις εκπαιδευτικών σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ Ηλίας Παπαχατζής.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι το υπουργείο Παιδείας επικαλείται το Μνημόνιο για το πάγωμα των διορισμών, αν και αυτό εξαιρούσε από το πάγωμα τον κλάδο της εκπαίδευσης. Υπογραμμίζουν ότι ακόμη κι αυτό το επιχείρημα κατέρρευσε όταν με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών αποφασίστηκε η αναστολή του παγώματος των προσλήψεων για όσους επιτυχόντες είχαν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέσα στο 2009. Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι διορισμοί δεν εμπίπτουν στην εν λόγω εγκύκλιο.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τετραμελής επιτροπή των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο και του εξέθεσαν τα αιτήματά τους που είναι ο άμεσος διορισμός των εκπαιδευτικών που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού το Σεπτέμβρη του 2010, οι μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στη δημόσια εκπαίδευση και να μη γίνει καμία συγχώνευση-κλείσιμο σχολείων και καμία μείωση δαπανών για την Παιδεία.

Παρά το καλό κλίμα της συνάντησης με τον υφυπουργό, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα καθώς ο κ. Ντόλιος δήλωσε ότι πρέπει να επικοινωνήσει με το υπουργείο Παιδείας για να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη συντονιστική επιτροπή των διοριστέων-αδιόριστων εκπαιδευτικών ώστε να οριστεί και νέα συνάντηση.

Την ετοιμότητα του κλάδου να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις τόνισε ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ καθώς, όπως είπε, θεωρεί δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 
Πηγή:  http://www.enet.gr/