Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την Υγεία στην Ροδόπη

Αφορά το Νοσοκομείο Κομοτηνής και τα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου
ΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ;
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ;


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία το Νοσοκομείο Κομοτηνής και τα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου υπάγονται και αυτά στη Γ Ζώνη εφημέρευσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3918/2011 περί διορθωτικών αλλαγών στο Σύστημα Υγείας, και δήλωσε τα εξής:

«Αισθάνομαι ικανοποιημένος με τη σημερινή εξέλιξη. Η Κυβέρνησή μας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες αυτής της περιόδου, έχει σαν προτεραιότητα την Υγεία των πολιτών. Στη Ροδόπη υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να ενισχύσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν την Υγεία τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας. Και για αυτό εργαζόμαστε σκληρά. Σήμερα υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υπαγωγή του Νοσοκομείου Κομοτηνής και των Κέντρων Υγείας Σαπών και Ιάσμου στην προνομιακή Γ’ Ζώνη εφημέρευσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3918/2011 περί διορθωτικών αλλαγών στο Σύστημα Υγείας, ενώ υπεγράφη επίσης και η απόφαση για την αύξηση του ποσοστού υπέρβασης των υπεράριθμων εφημεριών των ιατρών του Ε.Σ.Υ από το 9% στο 12% επιπλέον των προβλεπόμενων από τον Νόμο 3668/2010.

Αυτές οι αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη και ασφαλέστερη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών Υγείας στο Νομό Ροδόπης γεγονός που με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Δεν θα σταματήσω τις προσπάθειες για το καλύτερο του τόπου μας σε κάθε ευκαιρία.»

.