Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Επικαιροποίησαν το "όχι" στον χρυσό στην Αλεξανδρούπολη

Ομόφωνη η απόφαση χθες το βράδυ, μετά από εισήγηση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την απόφαση να επικαιροποιήσουν την καθολική άρνηση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα πήραν απόψε ομόφωνα τα μέλη του, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπάκης, οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν ανησυχία και αγανάκτηση σε μία κοινωνία που έχει ήδη αποφασίσει αρνητικά πάνω στο θέμα, με μία σειρά επιστημονικών θέσεων και παγιωμένων επιχειρημάτων. Τόνισε ακόμη ότι έχει προχωρήσει στη σύσταση ομάδας νομικών της πόλης, οι οποίοι έχουν διερευνήσει όλους τους τρόπους αντίδρασης μέσω δικαιοσύνης σε περίπτωση που δοθεί άδεια στα Χρυσωρυχεία Θράκης, όπως έντονα φημολογείται το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπάκης ανέγνωσε ορισμένα βασικά σημεία της νέας μελέτης του dr Κυριάκου Αρίκα, από το Ινστιτούτο Ορυκτολογίας-Πετρογραφίας του πανεπιστημίου του Αμβούργου, πάνω στα νέα -δήθεν,όπως είπε- δεδομένα που παρουσιάζονται στις νέες μελέτες της εταιρείας. Όπως επεσήμανε, δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με όσα ίσχυαν παλιά, καθώς το κυάνιο συνεχίζει να υπάρχει ως τρόπος εξόρυξης, ενώ συνεχίζει να υπάρχει και λίμνη τελμάτων, απλώς με διαφορετικά χαρακτηριστικά που ωστόσο είναι το ίδιο επικίνδυνα.

Ο κ. Λαμπάκης στηλίτευσε την τακτική της εταιρείας που δίνει δώρα και επιδιώκει τα φίλια αισθήματα των πολιτών, τονίζοντας ότι ο όποιος διάλογος έχει εξαντληθεί και η απόφαση φορέων και κοινωνίας είναι κάθετα αρνητικά.

ΤΟ θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα, παρά το γεγονός ότι μέλη της παράταξης Λαμπάκη, όπως ο πρόεδρος του δσ Θ. Αγγλιάς, έχει διαφοροποιήσει τη θέση του στο πρόσφατο παρελθόν, εκφράζοντας θετική διάθεση για το έργο.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/