Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Κοντά στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης η Μονάδα Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΔΠΘ

Στο πάρκο που βρίσκεται δυτικά της,
κοντά στο ΙΚΑ πρόκειται να τοποθετηθεί
από την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης

                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στο πάρκο που βρίσκεται δυτικά από τη Δημοτική Αγορά, κοντά στο ΙΚΑ πρόκειται να τοποθετηθεί η μονάδα μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης.

Το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο επισημοποίησε με την τελική του έγκριση την τοποθετήση της μονάδας στο μικρό πάρκο που βρίσκεται πίσω από το περίπτερο, στη συμβολή των οδών Αγ. Ελευθεριου και Μεγ. Ρεύματος, όπως προκύπτει από τη σχετική απόφασ. Η επιλογή του σημείου πάντως δεν φαίνεται να είναι τυχαία. Μια πρόχειρη ματιά στο χάρτη της πόλης, δείχνει κάτι που δεν είχε γίνει αντιληπτό μέχρι σήμερα, ότι το κέντρο του αστικού ιστού της Ξάνθης βρίσκεται ακριβώς στο χώρο εκείνο !

Πρόκειται για ένα δειγματολήπτη υψηλού όγκου ο οποίος θα τοποθετηθεί από το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου, το οποίο διευθύνει ο Καθηγητής Σπύρος Ραψομανίκης.

Η συσκευή αυτή θα μετρά τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο κέντρο της Ξάνθης και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια συσκευή τοποθετείται στην πόλη


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/