Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Ο Γεροντόπουλος επιμένει στην αναγκαιότητα του αγωγού

"Εθνικό και όχι μόνο οικονομικό ζήτημα η ολοκλήρωση του έργου" λέει ο εβρίτης αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ;


Ξεκάθαρη θέση παίρνει στο θέμα του αγωγού ο Άκης Γεροντόπουλος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, αντικρούντας την φημολογία περί προσέγγισης Σαμαρά με τις επιδιώξεις του “Αμερικανικού παράγοντα”.

“Η πολιτική της ενεργειακής εξάρτησης μίας χώρας, δεν δικαιολογείται από καμμία “τεχνοκρατική” προσέγγιση, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπου η ύπαρξη επιλογών σε όλα τα επίπεδα οικονομικής δράσης, κρίνεται επιτακτική.

Το σημασία του αγωγού όμως δεν έχει απλώς οικονομική αλλά και εθνική διάσταση. Εδώ έχουμε το οξύμωρο, θιασώτες της “ελεύθερης αγοράς” να επικροτούν την μονοπωλιακή εξάρτηση και την περιχαράκωση ολόκληρης της χώρας σε ένα απίστευτο κύκλο εσωστρέφειας που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων που μας δινει η γεωγραφική μας θέση προκειμένου να δημιουργήσουμε νέους, υγιείς τομείς εσόδων ταυτίζεται με την επανεκίνηση της οικονομίας και την ισχυροποίηση της χώρας στο διεθνές ενεργειακό γίγνεσθαι. Η διανομή πρώτων υλών παραγωγής ενέργειας μέσω σταθερών υποδομών (λ.χ. αγωγοί) άλλωστε, με τις τεχνολογικά σύγχρονες δικλείδες ασφαλείας, εγγυάται και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”

Ξεκάθαρες θέσεις λοιπόν που δίνουν τέλος στα ιδεοληπτικά αναμασήματα αυτών που επιμένουν να κρατούν την Ελλάδα στα δεσμά της πολιτικής εσωστρέφειας και της οικονομικής φεουδοποίησης.


Πηγή:  http://olympia.gr/