Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αποχώρηση από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας ανακοίνωσε ο Κυριακίδης

Απολύθηκε ο επί χρόνια διευθυντής του εργοστασίου

Αναζητάται στρατηγικός επενδυτής ώστε να φύγει εντελώς από τον χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η διοίκηση της ELFE-Ελληνικά Λιπάσματα, στην περιοχή της Νέας Καρβάλης (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων - ΒΦΛ Α.Ε.)

Ο εκ των ιδιοκτητών Μιχ. Κυριακίδης ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι ανέθεσε σε αγγλικό fund την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, εξηγώντας ότι η σημερινή σύνθεση των μετόχων δεν επιτρέπει την υλοποίηση της δεσμευτικής υποχρέωσης της εταιρείας να προχωρήσει σε επενδύσεις. Ως αίτια για την εξέλιξη αυτή ανέφερε τα υψηλά λειτουργικά κόστη που παρουσιάζει η βιομηχανία, όπως είναι τα εργατικά, αλλά και το υψηλό κόστος αγοράς του φυσικού αερίου.

Στην ίδια συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανακοίνωσε και την αποχώρηση του επί σειρά ετών διευθυντή του εργοστασίου της Καβάλας, Νίκου Σίμογλου.

Ο κ. Κυριακίδης στη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης στην Καβάλα έκανε γνωστές τις προθέσεις της οικογένειάς του ν' αποχωρήσει οριστικά από το χώρο των λιπασμάτων και να στραφεί εξολοκλήρου στο χώρο της ενημέρωσης.


Πηγή:  http://www.enet.gr/