Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Την ώρα που όλοι απολύουν, η (υπό πώληση) Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ζητά 220 άτομα

Είναι οι κενές θέσεις που υπάρχουν στο εργοστάσιο Πλατέος στο Νομό Ημαθίας, ενώ έπεται σχετική προκήρυξη και για την Ορεστιάδα

ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ;


Σε 220 ανέρχονται οι κενές θέσεις εργασίας που θα καλύψει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ για το εργοστάσιο Πλατέος στο Νομό Ημαθίας, και παρόλο που η ημερομηνία εκπνέει στις 17 Αυγούστου, μέχρι στιγμής σχετικές αιτήσεις έχουν καταθέσει 168 άτομα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο στο αρμόδιο τμήμα της μονάδας.

Με την ανεργία στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας να ανέρχεται στο 19,8% για τον Μάιο, βάσει των στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο υπεύθυνος του τμήματος όπου κατατίθενται οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «κανείς, θα περίμενε εντονότερη προσέλευση».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η διστακτικότητα των ενδιαφερομένων ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόσληψη για εργασία στη μονάδα αφορά σε χρονικό διάστημα μόλις ένα και ενάμιση μήνα το περισσότερο, με εξαίρεση δύο ειδικότητες, αυτές του οδηγού και του αποθηκάριου, που καλούνται να μείνουν στο πόστο τους για τέσσερις μήνες.

Επισημαίνεται ότι με την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας στα εργοστάσιά της, η ΕΒΖ προχωρά κάθε χρόνο στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού, με τα κριτήρια επιλογής να προκαθορισμένα μέσω του ΑΣΕΠ.

Εντός της επόμενης εβδομάδας η ΕΒΖ πρόκειται να ζητήσει επιπλέον άτομα για απασχόληση στα εργοστάσια Σερρών και Ορεστιάδας.
 
.