Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Εντονη αντίδραση Πεταλωτή στην επιστολή Αμβρόσιου για Ντερτιλή

Αποκαλύπτεται ότι έχει σταλεί και δεύτερη επιστολή από τον μητροπολίτη με το ίδιο αίτημα

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ; ΘΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Tην έντονη αντίδραση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή προκάλεσε η επιστολή του μητροπολίτη Αμβρόσιου, με την οποία ζητά άδεια να επισκεφθεί τον πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή στον Κορυδαλλό.

Στην επιστολή του ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, ζητά άδεια να επισκεφθεί τον πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή στον Κορυδαλλό ενώ περιλαμβάνονται και χαρακτηρισμοί ότι είναι "πολιτικός κρατούμενος", ότι είναι "πρότυπο ζωής", ότι είναι "γενναίος Έλληνας αδερφός" κ.α.

Ο Γ. Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι υπάρχουν δυο επιστολές του μητροπολίτη και σημείωσε ότι αν και είναι δικαίωμα κάθε ιεράρχη να επισκέπτεται ένα κρατούμενο, "πραγματικά είναι πρόκληση να απευθύνεται ένα έγγραφο από έναν ιεράρχη, προς ένα υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία έχει υποφέρει από τη χούντα και από όλες τις συνέπειες της δικτατορίας, για έναν πρωταίτιο της Χούντας, τον κ. Ντερτιλή, με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Νομίζω, ότι είναι πραγματικά απίστευτο, τουλάχιστον και είναι και προσβλητικό για τον αναγνώστη υπουργό".

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η αίτηση δεν έχει απορριφθεί και πέραν της εγκρίσεως από το κατάστημα κράτησης, θα πρέπει να απαντηθεί η επιστολή του μητροπολίτη από τον υπουργό και να δώσει και το υπουργείο την έγκριση.


Πηγή:  http://news247.gr/