Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Ξάνθης για τις εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ

Σημαντικές οι ευθύνες των γαλαζοπράσινων ηγεσιών των σωματείων εργαζομένων στο χώρο, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με την δημοσιοποίηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από την διοίκηση της ΑΤΕ, για πώληση του πακέτου μετοχών που κατέχει στην καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ ΑΕ, συνεχίζει η διοίκηση απτόητη τη πολιτική ξεπουλήματος των συνεταιριστικών βιομηχανιών. Η πολιτική αυτή γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής συρρίκνωσης και πλήρους ιδιωτικοποίησης του ομίλου της ΑΤΕ που δρομολογούν κυβέρνηση και τρόικα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μην γίνουν απολύσεις, να μην χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις που ισχύουν σήμερα.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες για αυτές τις εξελίξεις στα συνεταιριστικά εργοστάσια, σήμερα πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Για την αντιαγροτική πολιτική που εφάρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια και οδήγησε στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών, τον αφανισμό παραδοσιακών αγροτικών καλλιεργειών (καπνό, ντομάτα, τεύτλα κ.α), το κλείσιμο δεκάδων συνεταιριστικών βιομηχανιών.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφού πρώτα χρησιμοποίησαν τα συνεταιριστικά εργοστάσια για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα τα οδήγησαν στην απαξίωση με αποτέλεσμα η ΝΔ να ξεπουλήσει την γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ και να κλείσει την ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ. Έρχεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ να δρομολογήσει το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ και των άλλων συνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΛΒΙΖ, ΕΒΖ, ΔΩΔΩΝΗ κ.α.

Σημαντικές οι ευθύνες των γαλαζοπράσινων ηγεσιών των σωματείων εργαζομένων στο χώρο οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων, υπηρέτησαν την πολιτική των κομμάτων τους και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σήμερα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και οικονομία, που τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία και θα υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός στην παραγωγή, στα πλαίσια του οποίου θα λειτουργούν και οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί στην πόλη και στην ύπαιθρο, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ξάνθης του ΚΚΕ

.