Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την ΑΤΕ Σταυρούπολης

Ομόφωνα οι σύμβουλοι αντιτίθενται σφόδρα στην προοπτική κατάργησης του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στον οικισμό

             ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΣύμφωνα με ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες η ΑΤΕ BANK προτίθεται πέραν των άλλων να σταματήσει την λειτουργία του καταστήματός της στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

Επειδή το κατάστημα αυτό στον οδικό άξονα 90 χιλιομέτρων Ξάνθης Δράμας, αποτελεί σημαντικότατο κόμβο συναλλαγής των κατοίκων όλης της ορεινής παρανέστιας περιοχής, αλλά εξυπηρετεί και τους κατοίκους τριών νομών Ξάνθης Καβάλας και Δράμας.

Επειδή στη ίδια περιοχή δεν λειτουργεί κανένα κατάστημα άλλης τράπεζας.

Επειδή είναι δύσκολη έως παντελής - ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες - η μετακίνηση γερόντων, συνταξιούχων, κτηνοτρόφων, γεωργών, εργατών, υλοτόμων, οικοδόμων, μελισσοκόμων, επιχειρηματιών, υπαλλήλων, φαρμακοποιών, στρατιωτικών, επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισμό, ακόμα και ομογενών κατοίκων εξωτερικού, κ.λ.π. στην πόλη της Ξάνθης για συναλλαγή.

Επειδή θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, αισθανόμενοι ότι εγκαταλείπονται από το κράτος και για πολλούς άλλους λόγους.

Επειδή η ΑΤΕ BANK στεγάζεται σήμερα στην Σταυρούπολη Ξάνθης σε ιδιόκτητο κτίριο, εξυπηρετώντας άριστα τους πελάτες της με δύο μόνο υπαλλήλους και επειδή πιστεύουμε ότι το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να λύσει.

Επειδή το ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος, θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην κοινωνική συνοχή της περιοχής αλλά και στην πολυπόθητη για την εποχή μας οικονομική της ανάπτυξη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης ομόφωνα στη συνεδρίασή του στις 8-8-2011 αποφάσισε να ζητήσει από την διοίκηση της ΑΤΕ να εκτιμήσει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και από κάθε αρμόδιο την συνδρομή του ώστε να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας του καταστήματος της ΑΤΕ BANK στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην Διοίκηση της ΑΤΕ BANK, στον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον κ. Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στον κ. Υπουργό Οικονομικών, στον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους κ. Βουλευτές Ξάνθης και στα Μ.Μ.Ε.

.