Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Για ποιον λόγο έμεινε... κάγκελο ο Γιώργος Πεταλωτής;

Του... έπεσε η αίτηση από τα χέρια, όταν άρχισε να διαβάζει για το "πρότυπο ζωής" που χαρακτηρίζει τον χουντικό Ντερτιλή πασίγνωστος ιεράρχης που θέλει να τον επισκεφθεί στην φυλακή

         ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;

Του... έπεσε η αίτηση από τα χέρια, όταν άρχισε να διαβάζει για το "πρότυπο ζωής". Ο λόγος για τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή, που ζήτησε, φυσικά, να διαβάσει την αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου να επισκεφθεί τις φυλακές Κορυδαλλού και να συναντηθεί με τον τελευταίο εκ των πρωταιτίων της χούντας Νίκο Ντερτιλή.

Το αξιοσημείωτο στην επιστολή του μητροπολίτη με αποδέκτη το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ότι ο μητροπολίτης Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Ντερτιλή και τον χαρακτηρίζει "πολιτικό κρατούμενο", "πρότυπο ζωής" και "γενναίο Ελληνα αδερφό... που παραμένει πιστός στις αρχές του"!

Οπως αντιλαμβάνεστε, ο Γιώργος Πεταλωτής αδυνατούσε να πιστέψει αυτά που διάβαζε - τους ύμνους, δηλαδή, προς τον Ντερτιλή. Αλλά το ότι μπορεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος να προσέλθει στις φυλακές του Κορυδαλλού να τον συναντήσει, ουδεμία αντίρρηση. Αφού όλοι οι κρατούμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Λέτε, πάντως, ο Πεταλωτής να βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον... αφορισμό, διότι θεωρεί ότι οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού;


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/