Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο Θρακιώτης που βρέθηκε στο τελευταίο «αντίο» στον Α. Πεπονή

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού πραγματοποιήθηκε χθες στο Α' νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του γνωστού πολιτικού, που έβαλε την αξιοκρατεία στην ζωή μας

ΠΟΙΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΠΗΓΕ
ΓΙΑ ΤΟ "ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ";


Το τελευταίο "αντίο" στον Αναστάσιο Πεπονή είπε ο πολιτικός κόσμος της χώρας, καθώς και πολίτες που παραβρέθηκαν χθες το πρωί στην εξόδιο ακολουθία, η οποία τελέστηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, αναφέρθηκε στην πολιτική διαδρομή του Αναστάσιου Πεπονή, στο ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια του Ανένδοτου Αγώνα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταρρυθμιστικό του έργο στη δημόσια διοίκηση με τη θεσμοθέτηση του ΑΣΕΠ, το 1994. Επικήδειους λόγους εκφώνησαν επίσης εκ μέρους της ΝΔ ο γραμματέας του κόμματος, Α. Λυκουρέντζος, ο νυν πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γ. Βέης, και ο γιος του εκλιπόντος, Γιάννης Πεπονής.

Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο αδελφός του Νίκος Παπανδρέου, ενώ από την κυβέρνηση παρόντες ήταν οι υπουργοί Επικρατείας Η. Μόσιαλος, Υγείας Α.Λοβέρδος, Εθνικής Αμυνας Π.Μπεγλίτης και Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι υφυπουργοί Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Μπόλαρης, Ι. Μανιάτης, Γ. Κουτσούκος, Μ. Οθωνας και Ι. Μαγκριώτης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Ν. Αθανασάκης. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μ. Καρχιμάκης.

Παρόντες στην κηδεία του Αν. Πεπονή ήταν από τη ΝΔ ο Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Θ. Γιαννόπουλος, ενώ παραβρέθησαν ο πρώην υπουργός Σ. Παπαθεμελής και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος. Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Π. Μεντρέκας, τη Δημοκρατική Αριστερά ο Θ. Λεβέντης και τον ΛΑΟΣ ο Α. Χρυσανθακόπουλος.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/