Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Επιμένουν οι κάτοικοι της Παλιάς Ξάνθης. Προσβάλλουν την απόφαση

Πυρ και μανία με τη δημοτική αρχή και όσους ψήφισαν θετικά, υπέρ της πεζοδρόμησης ή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην οδό Ορφέως και πέριξ αυτής, είναι οι κάτοικοί της

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Πυρ και μανία με τη δημοτική αρχή – κυρίως- και όσους ψήφισαν θετικά, υπέρ της πεζοδρόμησης ή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην οδό Ορφέως και πέριξ αυτής, είναι οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης.

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης, συνεδρίασαν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους περαιτέρω.

Αυτό που είναι σαφές, μέχρι στιγμής, είναι ότι διερευνούν κάθε πιθανότητα για να προσβάλλουν διοικητικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλλον θα το πράξουν. Η προσβολή δεν μπορεί να είναι άλλη από την υποβολή ένστασης που θα συζητηθεί στην Περιφέρεια και θα βασίζεται στη θέση που έχουν εκφράσει εξαρχής, ότι το σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε δεν αποτελεί ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη αλλά απλή αναφορά.


Επιμένουν για συνολική λύση

Σε επίπεδο ουσίας, επιμένουν ότι το μέτρο είναι αποσπασματικό και έρχεται σε αντίθεση με την πάγια εκφρασμένη θέση του Συλλόγου ότι απαιτείται συνολική λύση μέσα από συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη που θα αφορά σε όλο τον παραδοσιακό οικισμό.

Υπενθυμίζουν ότι ήδη από πέρυσι την Άνοιξη, έξω από το Δημαρχείο, ζητούσαν από τη δημοτική αρχή να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά εισέπραξαν μόνο υποσχέσεις. Εκεί βασίζουν και το χαρακτηρισμό περί αφερεγγυότητας που αποδόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Αδύνατη η εφαρμογή του μέτρου και ίσως προσχηματική;

Θεωρούν ότι ο Δήμος με τον τρόπο που ενήργησε επιβράβευσε συγκεκριμένες αυθαιρεσίες, και θα δημιουργήσει μιμητές και σε άλλα σημεία του οικισμού ενώ επισημαίνουν ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου είναι αδύνατη . Πιο συγκεκριμένα τα μέλη του Συλλόγου θεωρούν ότι δεν μπορούν να ισχύσουν πρακτικά οι εξαιρέσεις που μνημονεύονται για τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης και, θεωρούν ίσως και προσχηματική τη σχετική πρόνοια. (ώστε να μην χαρακτηριστεί πεζοδρόμηση, και έρθει σε αντίθεση με το ΠΔ του 1996)

Και αυτό γιατί αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσει κανείς μέσα στον οικισμό ποιο όχημα έχει το δικαίωμα να περάσει από τους συγκεκριμένους δρόμους και σε ποια ώρα, ενώ είναι δεδομένο ότι το μέτρο δεν θα αστυνομεύεται. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει, λένε, μόνο σε συνολικό πλαίσιο με ειδικές μπάρες και τηλεκοντρόλ για τους μόνιμους κατοίκους.