Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Πλάκα έχουνε (και έχουμε): ο κλέψας του κλέψαντος

Πως ένα θέμα που έβγαλε μια τοπική εφημερίδα πριν 20 μέρες (και το είχε σχεδόν το σύνολο του ξανθιώτικου Τύπου) αναπαράγεται ως σημερινό από το διαδίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Ηταν 22 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή όταν η τοπική εφημερίδα Αγώνας της Ξάνθης ασχολήθηκε με την υποστελέχωση της Πρόνοιας Ξάνθης. Η είδηση ήταν κατά βάση η επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ανθρώπων με Αναπηρία προς τους υπουργούς Ρέππα και Καστανίδη.

Η είδηση αναπαρήχθη την Κυριακή 24 Ιουλίου από την "Zougla" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και μέσω αυτής τρεις μέρες μετά από το δικό μας blog, με αναφορά και στις δύο πηγές. Περνά καιρός και σχεδόν τρεις εβδδομάδες αργότερα ξαναβλέπουμε την ίδια είδηση, το ίδιο ακριβώς κείμενο από το "Xanthipress".

Ουδέν μεμπτόν, ειδικά από την στιγμή που αναφέρεται η πηγή (έστω και αν ως τέτοια αναφέρεται μόνο η "Ζούγκλα" και όχι ο "Αγώνας"). Αλλά τρεις εβδομάδες μετά; Το νέο μπαγιάτεψε, δεν είναι άδικο να προβάλλεται ως κάτι καινούριο. Και μετά να το παίρνουν και άλλα blogs, να το αναπαράγουν και αυτά ως καινούριο και πάει λέγοντας.

Αντίστοιχο φαινόμενο είχαμε πρόσφατα και με το "Thrakinea", που εμφάνισε δύο δημοσεύματα της "Στρατηγικής" για τα σύνορα που έχουν γίνει προ... διετίας. Δεν είναι και πάλι κακό, αλλά μια αναφορά δεν βλάπτει. Με όλο το θάρρος προς δύο από τα καλύτερα ενημερωτικά portals της περιοχής, από το οποία συνηθίζουμε να παίρνουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση ειδήσεις, πάντα όμως δημοσιεύοντας την πηγή.

.