Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αθώοι οριστικά από το Εφετείο Θράκης οι 6 φοιτητές του "χτισίματος"

Δεν συζητήθηκε καν στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής η έφεση που είχε ασκηθεί σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης που αθώωνε τους 6 φοιτητές

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Δεν συζητήθηκε καν στο Εφετείο Κομοτηνής η Έφεση που είχε ασκηθεί σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης που αθώωνε τους 6 φοιτητές του χτισίματος και έκλεισε οριστικά.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Δημήτρη Σαραφιανού να κριθεί ως απαράδεκτη η Έφεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης. Και αυτό διότι δεν κατοχυρώνεται με νομικά και άλλα επιχειρήματα το δικαίωμα για άσκηση έφεσης εναντίον της απόφασης αλλά βασίστηκε σε δημοσιεύματα και παρεμβάσεις του τότε βουλευτής Μιλτιάδη Έβερτ, χαρακτηρίζοντάς την καταχρηστική.

Οι 6 κατηγορούμενο για το «χτίσιμο» του γραφείου του πρώην Πρύτανη του Δημοκριτείου Θανάση Καραμπίνη, είχαν αθωωθεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με ομόφωνη απόφαση της έδρας και αντίστοιχη πρόταση του Εισαγγελέα.

Μέσω και έξω από τη δικαστική αίθουσα συγκεντρώθηκαν αρκετοί φοιτητές που συμπαραστάθηκαν στους συναδέλφους τους και δέχθηκαν με ικανοποίηση την θετική έκβαση, η οποία κλείνει οριστικά την υπόθεση που είχε απασχολήσει για πολύ μεγάλο κοινότητα την πανεπιστημιακή κοινότητα και το νομικό κόσμο.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/