Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Απέσυραν τη μήνυση εναντίον του "Μαχητή Ξάνθης" οι μοναχοί Εφραίμ-Αρσένιος

Τελικά επήλθε συμβιβασμός
με τον εκδότη της Π. Παπαδόπουλο,
ο οποίος υποστήριξε ότι
τα επίμαχα δημοσιεύματα
«οφείλονται σε παραπληροφόρηση»
ενώ πήρε πίσω και τον 
χαρακτηρισμό «αρχιμαφιόζοι»
         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με συμβιβασμό και υπογραφή δήλωσης ανάκλησης δημοσιεύματος έληξε την Τρίτη η ποινική υπόθεση των μοναχών του Βατοπεδίου εναντίον τοπικής εφημερίδας, ενώπιον του Τριμελούς Πλημελιοδικείου Ξάνθης.

Οι μοναχοί Αρσένιος και Εφραίμ απέσυραν την Τρίτη τις μηνύσεις τους εναντίον του εκδότη Παναγιώτη Παπαδόπουλου για δημοσιεύματα που κατηγορούσαν τους μοναχούς ως υπαίτιους των δημοσιευμάτων του Ελεύθερου Τύπου εναντίον του Αν. Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη, για τα οποία άσκησαν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δήλωση ανάκλησης δημοσιεύματος που υπεγράφη αναφέρει ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα «οφείλονται σε παραπληροφόρηση, την οποία διαπίστωσε ο εκδότης από την μετέπειτα έρευνά του». Επίσης σε ότι αφορά στους χαρακτηρισμούς «μαφιόζοι», «αρχιμαφιόζοι» «αλητεία» που αποδόθηκαν στους μοναχούς χαρακτηρίζονται «λεκτικές υπερβολές» που οφείλονται στον εκνευρισμό από την πίεση των ημερών.

Οι μοναχοί εκπροσωπήθηκαν στο Δικαστήριο από το δικηγόρο Στέργιο Γιαλάογλου ενώ ο εκδότης από τη δικηγόρο Νούλα Ταρπίδου. Έχει προηγηθεί η αστική υπόθεση με τους μοναχούς να κερδίζουν την αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του εκδότη.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/