Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται από αύριο η Ντόρα στη Θράκη

Θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ


Επίσκεψη στη Θράκη θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας (ΔΗΣΥ), Ντόρα Μπακογιάννη στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή).

Η κ. Μπακογιάννη είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στη Θράκη, πριν από τις πρόσφατες εξελίξεις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα επισκεφθεί δήμους και περιοχές που δεν είχε επισκεφθεί τις προηγούμενες φορές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει οριστικοποιηθεί, η κ. Μπακογιάννη θα βρίσκεται την Παρασκευή το απόγευμα στην Ξάνθη, όπου θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματος εκεί. Στη συνέχεια στις 9:15 το π.μ. το πρωΐ θα επισκεφθεί τον Ίασμο. Στις 11 παρά τέταρτο θα βρεθεί στο Δήμο Φιλλύρας. Στους δύο δήμους η κ. Μπακογιάννη θα έχει επαφές με τους Δημάρχους, όπου θα καταγράψει και θα αναδείξει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Στις 12 το μεσημέρι η κ. Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με την νεολαία του ΔΗΣΥ, όπου θα απαντήσει σε ερωτήματα των φοιτητών, αλλά και θα ενημερώσει για τις προτάσεις του κόμματός της για την παιδεία. Ακολουθεί η συνάντηση με τα στελέχη και την ομάδα πρωτοβουλίας του κόμματος, στα γραφεία του κόμματος στην Κομοτηνή.

Το απόγευμα η κ. Μπακογιάννη θα βρεθεί στην Αλεξ/πολη, όπου και εκεί θα έχει επαφές με στελέχη του κόμματος και θα αποτυπώσει την τρέχουσα κατάσταση.

Σύμφωνα με το μέλος της Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, Μάγδα Γιαμουστάρη, η Ντόρα Μπακογιάννη και η Δημοκρατική Συμμαχία, δικαιώθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς επένδυσε στη λογική και μίλησε εξαρχής για συνεργασίες κομμάτων. «Δυστυχώς, μετά από ένα χρόνο εισακουστήκαμε. Είχαμε μια κυβέρνηση ανίκανη να αντιμετωπίσει την κρίση και να καθυστερεί στις μεταρρυθμίσεις. Μια ΝΔ να περιχαρακώνεται και από το αντιμνημόνιο, να λέει σε όλα ναι και μια ΔΗΣΥ να δικαιώνεται».

Σε ότι αφορά τη νέα κυβέρνηση, η κ. Γιαμουστάρη την χαρακτήρισε προϊόν κομματικού συμβιβασμού, η οποία όμως για να αποδειχθεί ως εθνικής σωτηρίας, θα πρέπει να μην υπονομευθεί από τους ίδιους που τη στηρίζουν και να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, για να παράξει ουσιαστικά αποτελέσματα. «Η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πετύχει». Στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει στη νέα κυβέρνηση κάποιο μέλος από τη ΔΗΣΥ, ή ακόμα και η ίδια η κ. Μπακογιάννη, αφού στηρίζει το σχήμα, η κ. Γιαμουστάρη απάντησε -σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη-, ότι ο κ. Σαμαράς έθεσε βέτο, να μην συμμετέχει κανένα μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/