Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ερώτηση Κοντού για τα προβλήματα στα σχολεία της Ξάνθης

Απηύθυνε ερώτημα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για τα προβλήματα που συσσωρεύονται στο σχολεία του Νομού Ξάνθης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

«Αναστάτωση έχει προκληθεί στους εκπαιδευτικούς του Νομού Ξάνθης , στους μαθητές καθώς επίσης και στους γονείς τους από τα προβλήματα που συσσωρεύονται συνεχώς στον χώρο της εκπαίδευσης.

Υπάρχουν έντονα οικονομικά προβλήματα στα σχολεία που οφείλονται στη δυσλειτουργία των σχολικών επιτροπών , στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία που επήλθε με τον Καλλικράτη καθώς επίσης και στην δραματική μείωση των επιχορηγήσεων.

Η έλλειψη σε σχολικά βιβλία είναι πρωτοφανής . Μέχρι σήμερα έχουν μοιραστεί λιγότερα από τα μισά , περίπου το 40%, σε σχέση με τις ετήσιες ανάγκες.

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας , ακόμη και σήμερα κι ενώ πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, πραγματοποιούνται αποσπάσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση στις σχολικές μονάδες , μιας και όλες αυτές οι υπηρεσιακές μεταβολές έπρεπε να είχαν γίνει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός :

1.Η διανομή των σχολικών βιβλίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;

2.Είναι στις προθέσεις της κα Υπουργού η πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των σχολικών μονάδων της Ξάνθης ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες;»

.