Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη δήλωση του νέου Πρωθυπουργού

Δέσμευση ότι θα μείνουμε στο ευρώ αλλά και επισήμανση ότι χρειάζεται αγώνας και εθνική προσπάθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ



Την πρώτη του δήλωση στα ΜΜΕ έκανε ο Λουκάς Παπαδήμος πριν από λίγη ώρα, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, κάνοντας λόγο για μεγάλη τιμή και ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη με την επιλογή του ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.


Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι αποδέχθηκε την εντολή που του ανέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, «επειδή πιστεύω ότι πρέπει να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας».

Ο νέος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη τους και υπενθύμισε ακόμη ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά έχει ασχοληθεί στην καριέρα του με την οικονομική πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στη χάραξη οικονομικής πολιτικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Ο κ. Παπαδήμος στη συνέχεια εξήγησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η πορεία της δε θα είναι εύκολη αλλά δήλωσε «πεπεισμένος ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν και αυτό θα γίνει ταχύτερα και ευκολότερα αν υπάρχει ενότητα και συναίνεση».

Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «γι’ αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας», ενώ εξήγησε ότι η νέα κυβέρνηση «είναι μεταβατική και το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτή».

Στη συνέχεια, δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμμετοχή Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ είναι «συντελεστής οικονομικής ευημερίας και παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζονται θα διευκολύνει την ανάπτυξη της οικονομίας».

«Θέλω να διευκρινήσω ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό» κατέληξε ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα αν έχει προσδιοριστεί χρόνος εκλογών, απάντησε ότι «υπάρχει ως σημείο αναφοράς το πλαίσιο αρχών το οποίο διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών».

.