Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αυτό είναι το εξώδικο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης προς την ΔΕΗ για το χαράτσι των ακινήτων

Ο Ευάγγελος Λαμπάκης δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε δημότη που θα προσφύγει στη δικαιοσύνη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Του Ευάγγελου Λαμπάκη

Δημάρχου Αλεξ/πολης


ΚΑΤΑ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΔΕΗ).


νομίμως εκπροσωπούμενη


Όταν καταρτίσθηκαν συμβάσεις μεταξύ των συνδημοτών μου και του οργανισμού σας, σε κανένα σημείο της σύμβασης δεν αναφέρεται ότι υποχρεούνται οι συμβαλλόμενοι δημότες – συνδρομητές να πληρώσουν ειδικό τέλος ακινήτων μέσω του οργανισμού σας.

Επομένως μη υφισταμένης ρητής μνείας περί τοιαύτης υποχρέωσής τους, δεν νομιμοποιείστε προς αναγκαστική είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, πολύ δε περισσότερο να προβείτε σε διακοπή του ρεύματος όταν προσφέρονται οι δημότες του δήμου μας στην πληρωμή μόνο του λογαριασμού της κατανάλωσης του ρεύματος όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Επειδή είναι κοινό τοις πάσι ότι η φτώχεια, η ανέχεια και η αδυναμία πληρωμής πλήττει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Επειδή οι περισσότεροι δημότες μας στερούνται ακόμη και από τα άκρως αναγκαία προς το ζην.

Επειδή ακόμη περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι αδυνατούν να πληρώσουν το άνω τέλος ακόμη και αυτόν τον λογαριασμό.

Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, γνωρίζετε ότι τα συνεχή οικονομικά βάρη που επιβλήθηκαν στους πολίτες, τους οδήγησαν σε αδιέξοδο.

Επομένως σ’ όποια περίπτωση συμβεί οποιαδήποτε προσβολή στην υγεία ή ακόμη και στην ίδια τη ζωή οποιουδήποτε μέλους οικογένειας εξαιτίας διακοπής ρεύματος λόγω μη πληρωμής λογαριασμού, εξαιτίας του τέλους ακινήτου που αδυνατούν να πληρώσουν οι δημότες, θα βαρύνει τον οργανισμό σας και δη ύστερα από την παρούσα υπόμνηση με κακουργηματικό δόλο.

Επειδή σήμερα δεν κινδυνεύουν μόνο οι άποροι και οι άνεργοι αλλά και πολλοί άλλοι δημότες που έχουν ένα ακίνητο, όμως δυστυχώς όχι τα άκρως απαραίτητα προς το ζην.

Σας καθιστώ υπεύθυνους στην περίπτωση που υποστεί όποιος από τους συνδημότες μου βλάβη, είτε επειδή δεν λειτουργεί το ψυγείο του για να φυλάξει φάρμακα ή ελάχιστο φαγητό, ή γιατί δεν έχει θέρμανση, προσδιορίζοντας από τώρα το βαθμό υπαιτιότητας σε ενδεχόμενο δόλο, αφού γνωρίζετε ότι μπορεί να συμβεί το κακό και το αποδέχεσθε.

Σας καλώ να δεχθείτε μόνο το αντίτιμο του κανονικού λογαριασμού θυμίζοντάς σας ότι επιτελείτε κοινωνικό έργο ως οργανισμοί.

Σε αντίθετη περίπτωση θα σταθώ με κάθε τρόπο αρωγός στους συνδημότες μου προσφεύγοντας σε ποινικά, αστικά και διοικητικά δικαστήρια εναντίον σας.


Ο εξωδίκως δηλών διαμαρτυρόμενος

και προσκαλών

.