Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη για το δρόμο του θανάτου στον Βόρειο Έβρο

Πραγματοπόιήθηκε προχθές στην Αλεξανδρούπολη με θέμα την οδική ασφάλεια στο τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες – Διδυμότειχο και υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σύσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια στο τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες – Διδυμότειχο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα ΑΜ-Θ Γιώργος Ούστογλου, εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού ΑΕ, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, η Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Αθανασία Γκουγκούδη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Ιωακείμ Τσουκνάδης και ο Διοικητής Τροχαίας Ορεστιάδας Γεώργιος Παπουτσούδης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίσθηκε η ενίσχυση της οδικής σήμανσης ώστε να παρέχεται η μέγιστη δυνατή προειδοποίηση στους οδηγούς και η μεγιστοποίηση της ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας.

«Πήρα την πρωτοβουλία να βρεθούμε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αρχές και φορείς ώστε να δοθεί η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την κοινωνία. Πολύ γρήγορα θα γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση του αναγκαίου υλικού σήμανσης σε όλο το εν λόγω οδικό τμήμα που θα προσδίδει μεγαλύτερη ασφάλεια στους οδηγούς», δήλωσε ο κ. Γιαννακίδης μετά το τέλος της σύσκεψης και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι αύριο θα τελεσφορήσει και η συνάντηση που θα κάνουμε, πέρα από τη σήμανση και όλα τα προληπτικά μέτρα που θα παρθούν, να προχωρήσουμε άμεσα στην ευθυγράμμιση του οδικού τμήματος ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Εφ’ όσον αύριο το συναποφασίσουμε πολύ σύντομα θα προχωρήσει η ανάδοχος εταιρεία του οδικού δικτύου από Αρδάνιο μέχρι Μάνδρα, να ολοκληρώσει και το συγκεκριμένο τμήμα».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, όπως τα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα.

.