Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σβήνει οικονομικά το Γηροκομείο Ξάνθης

Βρίσκεται πλέον σε τραγική κατάσταση, με τους εργαζομένους να είναι αρκετούς μήνες απλήρωτοι, όπως και αρκετοί προμηθευτές

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται πλέον το Γηροκομείο της Ξάνθης. Οι δυσμενείς εξελίξεις για το Ίδρυμα «Μέγας Βασίλειος» συνεχίζονται και οι αντοχές για να διατηρηθεί σε λειτουργία, σταδιακά εξαντλούνται. Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρία με πανό και παραστάσεις προκειμένου να εισακουστούν τα προβλήματα του Ιδρύματος.

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει αρκετούς μήνες απλήρωτοι όπως και αρκετοί προμηθευτές όπως ομολογεί και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Γιάννης Χρηστίδης. Τα προβλήματα για την τροφοδοσία και την εξυπηρέτηση των λειτουργιών του Ιδρύματος είναι πια έντονα, καθώς το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο. "Δεν τίθεται ζήτημα διακοπής σήμερα αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μοιραία κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό"

Οι χρηματοδοτήσεις, τόσο από το δημόσιο (έχει μιειωθεί σχεδόν στο μισό) όσο και από τους ιδιώτες, παρουσιάζουν μεγάλη κάμψη και η ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας είναι πια επιτακτική. Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο χειμώνα, με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων διοργανώθηκε ραδιομαραθώνιος για την ενίσχυση του ιδρύματος που συνέλλεξε ένα αξιοσέβαστο ποσό, που όμως δεν ήταν ικανό να εγγυηθεί τη λειτουργία του Γηροκομείου Ξάνθης, αλλά να συμβάλλει μόνο πρόσκαιρα στα προβλήματα που υπάρχουν.


Ζητείται συντονισμός δράσης φορέων.

Αν και επισήμως από το Γηροκομείο δεν γίνεται κανένα σχόλιο, υπήρξαν και κάποιες απόψεις που εκφράζουν απορία για το γεγονός ότι η Μητρόπολη ξεκίνησε την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου νέου κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει συντονισμός δράσεων και ότι ίσως έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από τους φορείς της περιοχής το «Ίδρυμα Μέγας Βασίλειος»

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/