Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη των βουλευτών του ΛΑΟΣ στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών

Οι Άγγελος Κολοκοτρώνης και Ηλίας Πολατίδης περιόδευσαν το Σάββατο στην περιοχή και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ηλία Ιωαννάκη

    ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Τις Σάπες έδρα του δήμου Μαρώνειας – Σαπών επισκέφθηκαν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ.κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης και Ηλίας Πολατίδης με κλιμάκιο στελεχών του κόμματος, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012.

Τους βουλευτές ενημέρωσε αναλυτικά ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος σχετικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη, το δυσμενές οικονομικό κλίμα στην τοπική κοινωνία με την κρίση να μαστίζει όλο και περισσότερα νοικοκυριά, την υψηλή ανεργία και τα ανοιχτά θέματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία ανάπτυξης της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αξιοποίηση της γεωθερμίας στην περιοχή των Σαπών, ένα κεφάλαιο το οποίο παραμένει κλειστό και μπορεί να αποτελέσει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία στην αξιοποίηση της γεωργικής παραγωγής με εγκατάσταση θερμοκηπίων, τηλεθέρμανσης και ενέργειας.

Παράλληλα στους βουλευτές έγινε ενημέρωση για τους ιστορικούς θησαυρούς της Μαρώνειας, την παραθαλάσσια ζώνη, το πολιτιστικό προϊόν και για δράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να τονώσουν τον τουρισμό στην Ροδόπη γενικότερα ώστε να γίνει ο δήμος πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Οι δύο βουλευτές κατέγραψαν τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του δήμου Μαρώνειας – Σαπών και υποσχέθηκαν ότι θα τα προωθήσουν στην Βουλή, ώστε να βρουν «ευήκοον ους» στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

Τους δύο βουλευτές συνόδευαν ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Ροδόπης κ. Μιχάλης Κακουλίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Σαπών κ. Νίκος Πετμεζάς.

Από πλευράς δήμου τους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αϊχάν Καρα Γιουσούφ, ο αντιδήμαρχος κ. Τοπάλ Μεμέτ Αλή και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αργύριος Μπακιρτζίδης και Απόστολος Ιωάννου.

.