Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η «μαύρη μέρα» της Ξάνθης

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιανουαρίου του 2005, όταν ο 55χρονος φίλαθλος της Ξάνθης Σταμάτης Γεωργιουδάκης έχασε την ζωή του από μια σιδερένια πόρτα την οποία είχε παρασύρει ο αέρας
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιανουαρίου του 2005, όταν ο 55χρονος φίλαθλος της Ξάνθης, Σταμάτης Γεωργιουδάκης, έχασε την ζωή του από μια σιδερένια πόρτα την οποία είχε παρασύρει ο αέρας.

Η χώρα μας εκείνες τις ημέρες πληττόταν από σφοδρή κακοκαιρία, μια από τις χειρότερες στην ιστορία της, ωστόσο η διοργανώτρια Αρχή είχε αποφασίσει να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας της Ξάνθης με τον Ιωνικό, παρά το γεγονός πως στην ακριτική πόλη έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι.

Ο 55χρονος, Σταμάτης Γεωργιουδάκης, αποφάσισε να πάει στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα κόντρα στον Ιωνικό, ωστόσο η μοίρα, μαζί με την φύση, αποφάσισαν να παίξουν το χειρότερο παιχνίδι στον άτυχο άνδρα.

Μια μεταλλική πόρτα, αποκολλήθηκε από μια θύρα του γηπέδου και χτύπησε τον άτυχο άντρα στο κεφάλι, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν άμεσα στον άτυχο άνδρα, ενώ ο Σταμάτης Γεωργιουδάκης διακομίστηκε άμεσα με το ασθενοφόρο που υπήρχε στο γήπεδο στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος φίλαθλος έχασε την ζωή του κατά την μεταφορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ άφησε πίσω του δυο παιδιά…


Πηγή:  http://www.onsports.gr/