Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Νέες πιέσεις για κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους στον Έβρο

Στην Αθήνα σπεύδουν οι πρόεδροι των ξενοδόχων για το θέμα, το οποίο έθεσε στη βασιλόπιτα του ΕΒΕ Ξάνθης και ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τις «πόρτες» των υπουργείων Τουρισμού Πολιτισμού αλλά και Εξωτερικών, αναμένεται να χτυπήσουν τέλος του μήνα για άλλη μια φορά οι πρόεδροι των ξενοδόχων όλης της βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να απαιτήσουν τις υπογραφές των αρμοδίων υπουργών για το θέμα της κατάργησης της vizas στον Έβρο για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την περιοχή της Θράκης.

Επισημαίνεται ότι το θέμα έθεσε στη βασιλόπιτα του ΕΒΕ Ξάνθης και ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν που τόνισε με έμφαση ότι «θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής, δεν κοστίζει τίποτα και θα φέρει πολλούς Τούρκους τουρίστες στα μέρη μας, βοηθώντας σημαντικά τις τοπικές αγορές Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Κομοτηνής.


ΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συγκεκριμένα το θέμα της κατάργησης της vizas στον Έβρο για τους Τούρκους πολίτες, ήταν ένα από θέματα το οποίο έθεσαν κατεπειγόντως οι ξενοδόχοι, οι τουριστικοί πράκτορες και οι επιχειρηματίες της περιοχής στην πρώτη συνεδρίαση για το 2012 που πραγματοποίησε η Επιτροπή Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης, πρόσφατα στην Κομοτηνή. «Το θέμα έχει καταντήσει γραφικό, ενώ κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε ποικιλοτρόπως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτό το θέμα από άποψη ελληνικού κράτους», ανέφερε στην ΕΡΑ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θράκης κ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι, «δεν μπορεί ένα θέμα τόσο σπουδαίο, τόσο μεγάλης σημασίας για την επιβίωση του τουριστικού κλάδου αλλά και της τοπικής οικονομίας να αντιμετωπίζεται με τόση αδιαφορία από το ελληνικό κράτος». Εν τω μεταξύ σε πολύ χαμηλά επίπεδα, (πτώση 50-60%),κυμάνθηκαν οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Θράκης τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τον κ Χατζηκωνσταντίνου, «Ο τουρισμός της Θράκης πέρασε τις χειρότερες γιορτές των τελευταίων 20 χρόνων. Οι κρατήσεις ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε τραγικά επίπεδα και οι επιχειρήσεις ορθοπόδησαν λίγο την Πρωτοχρονιά στηριζόμενες κυρίως σε τουρίστες από την Τουρκία, Ρουμανία και την Βουλγαρία».


Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/