Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Mικρά τα προβλήματα από το χιόνι στην Ξάνθη

Κυρίως στους Δήμους Τοπείρου και Αβδήρων, όπου ξεπέρασε σε ορισμένα σημεία τους δέκα πόντους

Κανονικά λειτουργούν όλα τα σχολεία

       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Μόνο μικροπροβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία που έπληξε την πεδινή – και όχι την ορεινή- περιοχή της Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής.

Στο Δήμο Τοπείρου και το Δήμο Αβδήρων εντοπίστηκαν τα προβλήματα με το χιόνι να ξεπερνά σε κάποια σημεία τους 10 πόντους. Η θερμοκρασία τη νύχτα ήταν κάτω από το μηδέν ενώ και το πρωί η μέρα ξεκίνησε με αρνητικές θερμοκρασίες ακόμη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Άμεσα υπήρξε επέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας, των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών΄Υπηρεσιών και καθαρίστηκαν οι δρόμοι, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις νυχτερινές ώρες, όμως δημιούργησαν εκ νέου προβλήματα καθώς αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου είχαν παγώσει.

Το πρωί επενέβησαν πάλι μηχανήματα και, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία που υπήρξε, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν άμεσα. Αντιμετωπίσιμη παραμένει η κατάσταση και στην ορεινή περιοχή ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα.


Λειτουργούν όλα τα σχολεία της Ξάνθης

Τα σχολεία λειτούργησαν όλα στην περιοχή της Ξάνθης. Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος στα σχολεία της περιοχής εντοπίστηκαν μικρά μόνο προβλήματα. Κάποιοι μαθητές έφτασαν λίγοι αργοπορημένα και κάποιοι καυστήρες δεν δούλεψαν από νωρίς, αλλά μέχρι τις 9 – 9.30 είχαν αποκατασταθεί όλα.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/