Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Εκλεισαν τα σχολεία σε Κομοτηνή, Σώστη, Αρριανά και Σαμοθράκη

Ολικός Παγετός μέχρι την Πέμπτη
Το ΚΤΕΛ Ροδόπης δήλωσε αδυναμία για την εκτέλεση των δρομολογίων προς τις ορεινές περιοχές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΜ-Θ;


Κλειστά τα σχολεία σήμερα 16/1 στο Δήμο Κομοτηνής, στη Δημοτική Κοινότητα Σώστη και στο Δήμο Αρριανών, στη Ροδόπη, αλλά και στη Σαμοθράκη, καθώς ο Χιονιάς τα έκανε όλα λευκά και παγωμένα, από την ορεινή, την πεδινή μέχρι και τις παραθαλάσσιες περιοχές!

Το περίεργο καιρικό φαινόμενο ξεκίνησε από τις 5 το απόγευμα της 15/1 με έντονη χιονόπτωση, η οποία συνοδεύτηκε με παγετό, κάνοντας δύσκολη τη διέλευση των οχημάτων στους δρόμους, αλλά και των πολιτών.

Το ΚΤΕΛ Ροδόπης δήλωσε αδυναμία το πρωΐ για την εκτέλεση των δρομολογίων προς τις ορεινές περιοχές, λόγω της ολισθηρότητας και του παγετού, ενώ από νωρίς το πρωΐ ο Δήμος Κομοτηνής ενημέρωσε ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν. Οι ρίψεις αλατιού ξεκίνησαν από νωρίς το πρωΐ στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά και μέσα στην πόλη στα επικίνδυνα σημεία και στα πεζοδρόμια, ενώ τα μηχανήματα παραμένουν επί ποδός, για να παραμείνει ανοικτό το δίκτυο.

Από τον Δ/ντη της Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ, Κώστα Χουβαρδά, τονίσθηκε ότι τις επόμενες μέρες, μέχρι και την Πέμπτη θα σημειωθεί ολικός παγετός και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται είναι από 0 έως -3. Επέστησε την προσοχή στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ειδικά για την περιοχή της ορεινής Ροδόπης. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποκλεισμό κάποιου οικισμού. Ωστόσο καλό θα ήταν όλες αυτές τις μέρες που θα εξελίσσεται το φαινόμενο, το οποίο έχει τοπικά χαρακτηριστικά, να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χουβαρδάς.

ΥΓ: Τα σχολεία στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών και στο Δήμο Ιάσμου-πλην της Δημοτικής Κοινότητας Σώστη, λειτούργησαν κανονικά. Σημειωτέον ότι πλέον με τον Καλλικράτη, την απόφαση για να κλείσουν τα σχολεία την λαμβάνουν οι Δήμοι.

 
Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/