Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μόλις 14 οι αιτήσεις στην ΑΜ-Θ για τον «Εναλλακτικό Τουρισμό»

Από τους τελευταίους στη λίστα του προγράμματος οι επιχειρηματίες της περιοχής μας, που μάλλον δεν έχουν διάθεση για επενδύσεις


           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Από τους τελευταίους στη λίστα του προγράμματος "Εναλλακτικός Τουρισμός" είναι οι επιχειρηματίες της Περιφέρειας ΑΜΘ .

Η Περιφέρεια είναι η προτελευταία ανάμεσα στις υπόλοιπες με 14 αιτήσεις στο πρόγραμμα ενώ τελευταία είναι η Δυτική Μακεδονία με 13 αιτήσεις ενώ το ύψος των επενδυτικών προγραμμάτων που επενδύθηκαν φτάνει το 1.747.195,29 ευρώ.
Όμως, το ενδιαφέρον συνολικά για το πρόγραμμα, που επιδοτεί σε ποσοστό 50% των επιλέξιμων δαπανών, χαρακτηρίζεται αρκετά μεγάλο και έχει υπερκαλύψει τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος που χρηματοδοτεί δράσεις του Εναλλακτικού Τουριστικού Κλάδου μέσω του Τομεακού Επιχειρησιακού προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο να υλοποιήσουν στροφή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
785 αιτήσεις σε όλη τη χώρα
Η ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής ένταξης στη δράση «Εναλλακτικός Τουρισμός» στις 15 Φεβρουαρίου με φορέα προκήρυξης το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, βρήκε 785 επιχειρηματίες του Τουριστικού κλάδου από όλη την Ελλάδα να έχουν υποβάλλει Επιχειρηματικά Σχέδια συνολικού Προϋπολογισμού 101 εκατομμυρίων ευρώ με αιτούμενη επιχορήγηση της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Το συνολικό ποσό επιδότησης της δράσης «Εναλλακτικός Τουρισμός» ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι η αιτούμενη δημόσια δαπάνη των Επιχειρηματικών Σχεδίων είναι υπερδιπλάσια (150%) της προβλεπόμενης από το Πρόγραμμα. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η αξιολόγηση των προτάσεων και ακολουθεί η ένταξη των θετικά αξιολογηθέντων στην δράση «Εναλλακτικός Τουρισμός»



Πηγή:  http://www.komotinipress.gr/