Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μηνυτήρια αναφορά Ξυνίδη για τα χρέη της Αναπτυξιακής Ξάνθης

Ζητά από τον εισαγγελέα τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών επειδή εξανεμίστηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και για τη συσσώρευση ζημιών 1,6 εκατ. ευρώ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ






Μηνυτήρια αναφορά για την Αναπτυξιακή Ξάνθης κατέθεσε στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Ξάνθης ο Θανάσης Ξυνίδης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και δικηγόρος, με την μυνητήρια αναφορά ζητά τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για το γεγονός ότι εξανεμίστηκε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και για τη συσσώρευση ζημιών, συνολικού ύψους περίπου 1,6 εκατ. ευρώ.

Το σκεπτικό της μυνητήριας αναφορά που κατέθεσε, όπως σημειώνει στο XanthiPress.gr είναι ότι η εταιρία είχε ως αντικείμενο την εκμετάλλευση προγραμμάτων, μέσω των οποίων έπρεπε να καλύπτεται το λειτουργικό κόστος της εταιρίας και, ανάλογα με τον όγκο των προγραμμάτων που υλοποιούσε, στη 18ετή λειτουργία της. Σύμφωνα με με τον Θ. Ξυνίδη τα κέρδη της διαχείρισης των προγραμμάτων έπρεπε να επαρκούν για τη λειτουργία της επιχείρησης και άρα αναζητεί τις ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο της εταιρίας.

Η διερεύνηση των ευθυνών

Όπως είναι προφανές για την εξάντληση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ύψους περίπου 600.000 ευρώ και για τη δημιουργία επιπλέον χρεών, ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ, η αναγκαία έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στη Διοίκηση της τελευταίας περιόδου αλλά, ενδεχομένως, να αναζητηθούν ευθύνες και σε προηγούμενες διοίκησεις.

Είναι ένα ακόμη επεισόδιο, λίγο πριν τη Λύση-Εκκαθάριση της εταιρίας, που θα παραμείνει ως εκκρεμότητα για αρκετό καιρό μετά τη διακοπή της λειτουργίας της. Είναι προφανές ότι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ μελών της απερχόμενης διοίκησης και του Θανάση Ξυνίδη γύρω από την τύχη και το μέλλον της εταιρίας, έχει και συνέχεια.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/