Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

O Ξανθιώτης που υποδέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο

Ποιος είναι ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ, ποια η σχέση του με την Θράκη αλλά και το έργο που έχει αφήσει στην περιοχή από τα χρόνια που υπηρετούσε στο Δ' Σώμα Στρατού
       ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Πολλοί είδαν αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι τον Αντώνη Σαμαρά στην ΕΛΔΥΚ της Κύπρου, την Τρίτη, υποδέχτηκε ένας Ξανθιώτης.

Πρόκειται για το Διοικητή ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχη Συμεών Κεβεντζίδη, ο οποίος υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, ξενάγησε τον Ελλαδίτη Πολιτικό και ακολούθως διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι "οι αξιωματικοί και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ εργάζονται σκληρά και εκπαιδεύονται καθημερινά ώστε να είναι έτοιμοι να εκτελέσουν, αν χρειαστεί, στο ακέραιο την αποστολή τους."


Ποιος είναι ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ

Ο Συμεών Κεβεντζίδης, Συνταγματάρχης Πεζικού, υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη της Κύπρου από το καλοκαίρι του 2010 ως Διοικητής. Είναι Ξανθιώτης με καταγωγή από τα Κομνηνά της περιοχής Σταυρούπολης και γνωρίζει αρκετά τη μεγαλόνησο, από την προηγούμενη θητεία ως Διοικητής Τάγματος στην ΕΛΔΥΚ.

Ήδη, όμως από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 και για αρκετά χρόνια, έγινε γνωστός για τη θητεία του ως Τμηματάρχης στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς του Δ Σώματος Στρατού. Ήταν ο αξιωματικός που είχε αναλάβει επί ηγεσίας στρατηγού Παραγιουδάκη, την οργάνωση του πιλοτικού - τότε- προγράμματος,στην πιο κρίσιμη και παραγωγική περίοδό του, με τις αλλεπάληλες εκδόσεις λεξικών, λευκωμάτων και τη γενικότερη δραστηριότητα στο εγχείρημα για παρέμβαση και άνοιγμα του Δ'ΣΣ στην κοινωνία.

Άλλωστε, το εν λόγω πρόγραμμα, στελεχώθηκε την περίοδο εκείνη με νέους οπλίτες, που στη συνέχεια σταδιοδρόμησαν με επιτυχία σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/